Eigenwijze Bosz geniet van spel en winnaarsmentaliteit Ajax

Reacties

Nationaal en internationaal komt men superlatieven tekort om het spel van Ajax de laatste weken te prijzen. Dat de Amsterdammers zich donderdagavond kunnen plaatsen voor de Europa League-finale, hebben ze volgens trainer Peter Bosz te danken aan de winnaarsmentaliteit.

Eigenwijze Bosz geniet van spel en winnaarsmentaliteit Ajax

'Geloof me, alle spelers bij Ajax kunnen voetballen. Anders speel je hier niet. Maar ik heb hier dit seizoen wel iets zien groeien in de ploeg. Een winnaarsmentaliteit, de kwaliteit om te overleven. Kijk naar het duel met Lyon, na een zwakke openingsfase. En natuurlijk het uitduel met Schalke 04. Met tien man waren we al dood en begraven, maar we stonden op. Dat is een kwaliteit die je in de top nodig hebt. Dat heeft deze groep, maar als trainer is dat niet zo makkelijk te sturen. Zoiets moet vanuit de groep komen en dat is gebeurd', aldus Bosz in gesprek met VI.

Overal in het land, en vooral in Zeist, schreven ze rapporten en beleidsplannen vol over de manier waarop het nu verder moest met het Nederlands voetbal. Hoe mooi alle theorieën ook klinken, de praktijk leert dat de visie van Bosz de oplossing is. 'Ik heb niet de wijsheid in pacht, ik kan alleen zeggen hoe ik het zie. En ben eigenwijs dat ik het als dé manier beschouw om tot succes te komen. Dat heb ik ook altijd verkondigd', benadrukt de Ajax-trainer.

'Ik weet nog goed dat ik een tijdje terug in een forum zat met andere trainers, en dat het ging over het buitenland. We moesten naar Duitsland kijken, hoe zij het deden en dat kopiëren. Ik was het daar totaal niet mee eens. Wij winnen helemaal niets meer als we alleen maar groter en breder worden. Kijk nou naar waar we altijd als Nederland goed in zijn geweest? Natuurlijk is de tijd veranderd en het voetbal ook, maar de kernwaarden zijn nog altijd bepalend. Daar moet je aan vasthouden.'

Lees in de Voetbal International van deze week en op PRO het hele gesprek met Peter Bosz.

'Ajax moet snel de angel uit spel Lyon halen'
Olympique Lyon-Ajax in 60 seconden: comeback zeldzaam voor Lyon
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.