Tete en Memphis mogen blijven hopen op Franse bekerwinst

Olympique Lyon heeft zich donderdag als laatste club geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. De ploeg van trainer Bruno Genesio versloeg Guingamp.

Guingamp
Guingamp
1 - 2
Olympique Lyonnais

Memphis Depay zat de hele wedstrijd op de bank bij Lyon. Hij deed afgelopen zondag nog mee in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Ligue 1-koploper Paris Saint-Germain. Kenny Tete startte wel tegen Guingamp en zag Moussa Dembélé al na zeven minuten de score openen. De aanvaller nam een diepe bal van Marcelo aan en verschalkte keeper Karl-Johan Johnsson, die eerder in Nederland speelde voor NEC.

Al vroeg in de tweede helft, kort nadat Tete de eerste gele kaart voor Lyon te pakken had, was het weer raak voor de bezoekers. Ferland Mendy bereikte Maxwel Cornet met een voorzet vanaf links en de aanvaller tikte de bal tegen te touwen: 0-2. In de slotfase bracht Alexandre Mendy de spanning nog even terug, maar een gelijkmaker viel niet meer.

Zo mogen Memphis en Tete blijven hopen op het winnen van de Franse beker. Caen, de nummer zeventien van de Ligue 1, is de tegenstander in de kwartfinale. In het toernooi om de Coupe de la Ligue werd de ploeg in januari uitgeschakeld door Strasbourg, dat op 30 maart in de finale tegenover Guingamp staat.