Terzic heeft weer lucht bij Dortmund, primeur voor Maatsen

Borussia Dortmund heeft in het uitduel met Union Berlin geen fout gemaakt. De geplaagde ploeg van Edin Terzic, in de Champions League de tegenstander van PSV, won met 0-2, mede dankzij Ian Maatsen.

Union Berlin
0 - 2
Borussia Dortmund

Terzic ligt al langer onder vuur bij Dortmund omdat hij zijn ploeg maar niet op de rit krijgt. Na de overwinning op SC Freiburg van begin februari is het bergafwaarts gegaan. Ook tegen Union was het niet om over naar huis te schrijven, maar de zege geeft Terzic wat lucht.

Spannend was de eerste helft amper te noemen. Via Lucas Tousart kreeg Union al vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid om op 1-0 te komen, maar daarna bleef het stil en was het wachten op de kansen die aan het einde van de eerste helft vielen. Eerst kwam verdediger Nico Schlotterbeck in scoringspositie, daarna haalde Karim Adeyemi daadwerkelijk de trekker over voor Dortmund.

Na rust dreigde Dortmund in het mes van Union te lopen. Door geklungel kreeg Kevin Volland een levensgrote mogelijkheid op 1-1, maar zijn schot van dichtbij werd gekeerd door Alexander Meyer. Trainer Nenad Bjelica van Union bracht met Yorbe Vertessen extra frisheid in het elftal. De oud-PSV'er was bij vlagen slordig, maar zorgde wel voor de grootste kans die Union in de slotfase kreeg. Diep in de slotfase wist Maatsen het duel in het slot te gooien.

Dortmund heeft een week om zich voor te bereiden op het uitduel met Werder Bremen, waarna vier dagen later de cruciale Champions League-wedstrijd tegen PSV wacht.