Terugval Vitesse valt samen met vormverlies Piazon

Reacties

● Vitesse kwam in de vorige speelronde tegen AZ (0-2) voor het eerst dit seizoen niet tot scoren in de Eredivisie. Het was de eerste nederlaag voor de ploeg in vier maanden (W8, G4, V1).

Terugval Vitesse valt samen met vormverlies Piazon

● Het was lang geleden dat de  Arnhemmers met twee goals verschil verloren in de Gelredome: 6 mei 2012 tegen Ajax (1-3).

● ADO Den Haag heeft na 22 duels veertien verliespartijen op zijn naam staan, het meeste van alle clubs in de Eredivisie.

● Vorig seizoen had ADO na 22 duels 28 punten, acht meer dan nu. Vorig seizoen speelden de Hagenaars echter tien keer gelijk tot en met speelronde 22, nu slechts twee keer.

● Vitesse pakte slechts vijf punten uit zijn laatste vier Eredivisieduels (2-1 zege bij PEC Zwolle, 1-1 tegen NEC en Feyenoord en 0-2 tegen AZ).

● Vitesse staat tweede in het VI-efficiency verdedigingsklassement met 29 tegentreffers op 244 doelpogingen, wat een percentage geeft van 11,89 procent.

● ADO won vier seizoenen geleden voor het laatst in Arnhem. Op 22 augustus 2009 werd het 1-3 voor de Hagenaars.

● ADO-aanvaller Mike van Duinen is met vijf doelpunten gedeeld clubtopscorer (samen met Mathias Gehrt), maar heeft al zeven wedstrijden op rij niet meer gescoord in de Eredivisie (650 minuten).

● ADO verloor negen van zijn elf uitduels dit seizoen (W2, V9), het meeste van alle Eredivisieploegen.

● De meest waardevolle speler van Vitesse - Lucas Piazon met elf goals en acht assists - kwam in 2014 nog niet tot scoren en gaf ook nog geen assist (vier duels gespeeld).

● In het seizoen 2012/13  eindigde dit duel op de eerste speeldag van de competitie in een 2-2 gelijkspel. Aan Arnhemse zijde scoorden Wilfried  Bony en Jonathan Reis, bij ADO vonden Tjarron Chery en Danny Holla het net.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.