Terugkeer Sadílek biedt Faber extra mogelijkheden bij PSV

Reacties

Michal Sadílek sluit donderdag na een afwezigheid van twee maanden weer aan bij de groepstraining van PSV. De Eindhovense ziekenboeg is op Donyell Malen na nu helemaal leeg.

Terugkeer Sadílek biedt Faber extra mogelijkheden bij PSV
© Pro Shots

Sadílek speelde op 7 december voor het laatst een wedstrijd voor PSV, tegen Fortuna Sittard. Vervolgens stond hij wekenlang buitenspel met een buikspierblessure. Dat was een flinke tegenvaller voor de Tsjech, die in eerste instantie rekening hield met een korte revalidatieperiode. Nu, twee maanden later, zijn de problemen verholpen en kan Sadílek de groepstraining hervatten.

De terugkeer van de Tsjech biedt Ernest Faber extra mogelijkheden. Sadílek speelde voor zijn blessure als linksback, maar voor die positie trok PSV in de afgelopen transferperiode Ricardo Rodríguez van AC Milan aan. De Zwitser was bij zijn basisdebuut tegen Willem II direct de beste man van het veld.

Dat Sadílek in de eerste seizoenshelft als linksback speelde was een noodoplossing, want de jongeling is eigenlijk een defensieve middenvelder. Tegen Willem II speelden Jorrit Hendrix en Pablo Rosario in een 4-4-2-systeem voor de verdediging. Zaterdag speelt PSV uit tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Sadílek
Meer over M. Sadílek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.