Terugkeer Blind bij Oranje heeft gevolgen voor rol als rvc-lid bij Ajax

Reacties

Danny Blind doet door zijn rol in de staf van Louis van Gaal een stap terug als rvc-lid van Ajax. Dat hebben de Amsterdammers woensdagochtend bekendgemaakt, na het officieel worden van de aanstelling van Van Gaal als bondscoach.

Terugkeer Blind bij Oranje heeft gevolgen voor rol als rvc-lid bij Ajax
© Pro Shots

Blind keert daarmee ook terug bij het Nederlands elftal, waar hij tussen 2012 en 2014 al assistent was van Van Gaal en vervolgens bondscoach werd nadat hij ook nog de rechterhand was geweest van Guus Hiddink. De oud-international liet al eens weten dat Van Gaal hem bij een volgende klus opnieuw zou meenemen. Nu de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal die afspraak met Blind is nagekomen, heeft dit ook gevolgen voor zijn rol als rvc-lid bij Ajax die hij sinds 2018 vervulde.

Ajax maakt bekend dat Blind geen deel meer uitmaakt van de beraadslagingen en de besluitvorming van de raad van commisarissen. 'Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden', legt president-commisaris Leen Meijaard uit. 'Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als rvc-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de rvc worden waargenomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blind blaast zijn trainerscarrière nieuw leven in door zijn rol als rechterhand van Van Gaal. De zestigjarige oud-international was na zijn ontslag als bondscoach in maart 2017 niet meer actief als coach. Voor zijn periode bij Oranje werkte de oud-speler van Sparta en Ajax in diverse functies in Amsterdam, waar hij onder meer hoofd van de jeugdopleiding, hoofdtrainer, technisch directeur en assistent-trainer was voordat hij terugkeerde als rvc-lid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.