Blind staat voor rentree bij Ajax als rvc-lid

Reacties

Danny Blind is het beoogde nieuwe lid van de raad van commissarissen van Ajax. De voormalig trainer van de Amsterdammers is voorgedragen als opvolger van Theo van Duivenbode, meldt de club.

Blind staat voor rentree bij Ajax als rvc-lid

Op maandag 23 april wordt besloten over de voordracht van Blind in de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). De keuze voor Blind heeft de steun van de grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de ondernemingsraad.

President-commissaris Leo van Wijk geeft uitleg over de profielschets waarmee Blind in beeld kwam. 'Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent.'

Van Wijk ziet Blind als een uitstekende keuze. 'Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat.'

Het wordt de zevende functie van Blind bij Ajax, mocht de rvc-aanstelling definitief worden. De 56-jarige Zeeuw was eerder actief bij de club als speler, assistent-trainer, hoofdtrainer, directeur spelersbeleid, hoofd jeugdopleiding, trainer van de A1 en technisch directeur. De meest recente klus van Blind was het bondscoachschap van het Nederlands elftal, waar hij in maart 2017 de deur werd gewezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.