Terug naar de dag dat Van Persie Ferguson versteld deed staan

Reacties
Terug naar de dag dat Van Persie Ferguson versteld deed staan
© Imago
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Erik ten Hag moet Manchester United weer prijzen gaan brengen. De hoop op nieuwe glorie brengt ook herinneringen aan oude glorietijden naar boven. In 2013 werd voor het laatst de Engelse titel veroverd met Robin van Persie als een van de pijlers onder het succes.

Zijn weergaloze volley op deze dag negen jaar geleden maakte deel uit van zijn hattrick tegen Aston Villa. Op aangeven van Wayne Rooney nam Van Persie de bal met links in één keer op de slof. De arme doelman Brad Guzan hoorde ongetwijfeld iets voorbij suizen.

De goal deed toenmalig manager Sir Alex Ferguson versteld staan. 'De techniek met zijn hoofd omlaag, over de bal en de perfecte timing. Het was een magnifieke knal', zei de Schot. 'Het was het doelpunt van de eeuw.'

Niet alleen de goals van Van Persie waren reden voor een feestje. Door de zege op Villa werd toen de twintigste landstitel in de clubhistorie veiliggesteld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.