Terry-mania bij Aston Villa: shirtverkoop ligt stil

Reacties

Nog voor zijn officiële debuut voor Aston Villa is John Terry al enorm populair bij de Championship-club. Bij The Villans is geen replica meer te krijgen van het shirt van de routinier. De reden: de r's zijn op.

Terry-mania bij Aston Villa: shirtverkoop ligt stil

Terry verkaste naar de grootmacht op het tweede niveau na zijn vertrek bij Chelsea, waar hij na zeventien jaar trouwe dienst afscheid heeft genomen. Het was volgens de routinier nog te vroeg om tegenover The Blues te staan in de Premier League. Dat gevoel heeft de 36-jarige Engelsman geholpen bij zijn keuze voor Villa.

De missie van Terry is duidelijk: kampioen worden en dus promotie naar de Premier League afdwingen. Op de clubsite blikt hij vooruit op het Championship-seizoen, dat vrijdagavond begint. 'Het zal zeker niet makkelijk worden, want er zijn zes à zeven clubs die dezelfde ambitie hebben. Maar wij hebben de ervaring, de mentale hardheid en veel jonge spelers die ons kunnen helpen de titel te veroveren. Onze manager weet wat het is om uit deze competitie te promoveren', aldus Terry, die refereert aan de staat van dienst van Steve Bruce. Laatstgenoemde loodste al vier keer eerder in zijn loopbaan een club naar de Premier League.

Tot opluchting van Aston Villa werd maandagavond bekend dat Terry er vanaf het begin bij kan zijn. De FA deed onderzoek naar de wissel van de routinier in zijn laatste wedstrijd voor Chelsea. De 78-voudig Engels international ging in het duel met Sunderland in de 26ste minuut naar de kant. Bij bookmaker Paddy Power was door drie klanten ingezet op dat de man die al sinds zijn negentiende rugnummer 26 draagt in die minuut gewisseld zou worden (odds van 100-1). De vraag was of de vooraf geregelde wissel in strijd was met de reglementen van de Engelse voetbalbond. De FA is tot de conclusie gekomen dat dat niet het geval is, waardoor Terry een schorsing ontliep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.