Terry haalt uit naar Savage, Kluivert Jr. juicht als Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Terry haalt uit naar Savage, Kluivert Jr. juicht als Ronaldo

'Van mensen die op een laag niveau gespeeld hebben, neem ik geen kritiek aan. Robbie Savage is er één van.'
• John Terry is niet onder de indruk van Robbie Savage als voetballer, maar ook niet als analyticus. Tijdens een persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tussen Chelsea en Dinamo Kiev gaf de aanvoerder van de Londenaren de voormalige speler van onder meer Leicester City en Manchester United, tevens ex-international van Wales, een veeg uit de pan.

Justin Kluivert, de zoon van voormalig international Patrick Kluivert, speelt in de B1 van Ajax en maakt daar zo nu en dan prima goals. Zoals deze treffer, waarmee hij zijn ploeg een 3-2 overwinning bezorgt op de leeftijdsgenoten van PSV. Om daarom nu al te stellen dat de zestienjarige aanvaller - net als zijn vader - een wereldtopper gaat worden, is misschien een beetje voorbarig. Maar juichen doet hij al wel als een van de besten ter wereld…

• Het zit Memphis Depay de laatste weken niet mee. Bij zijn club Manchester United is de vleugelspeler op de bank beland en bondscoach Danny Blind nam hem niet op in de selectie van Oranje voor de oefenduels met Wales en Duitsland. Zijn manager in Engeland, Louis van Gaal, liet in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou van echter nog weten vertrouwen te houden in Memphis, maar de voormalige PSV'er miste volgens diverse Engelse mediadinsdagochtend de spelersbus. Van Gaal liet echter weten dat de aanvaller zich nog zo snel kon melden na het afhaken van Morgan Schneiderlin. 'Memphis moest zijn kleding nog ophalen en ik was blij dat hij zo snel bij het hotel kon komen', liet de manager voor het duel met CSKA weten.

'Ik weet dat als ik niet scoor, ik voor veel mensen al snel een mislukte Pellè ben.'
• Na een sterk begin van Michiel Kramer bij Feyenoord, speelde hij afgelopen zondag tegen ADO Den Haag een bar slechte wedstrijd. In zestig minuten kwam de spits niet vaker dan tien keer aan de bal. En van die contacten was er niet één succesvol. Dit leverde hem de nodige kritiek op, maar Kramer is daar niet echt van onder de indruk. (AD)

• België Onder-17 heeft zich tijdens het WK in Chili, waar Nederland ontbreekt, dankzij een heerlijke vrije trap van PSV-talent Dante Rigo geplaatst voor de halve finale. In de 27ste minuut schoot de jongeling (16) van de Eindhovenaren zijn land op voorsprong tegen Costa Rica en daarmee bleek hij goud waard. Zijn doelpunt was namelijk de winnende.

• Over mooie doelpunten van jonge voetballers gesproken; Liam Walsh van Everton Onder-19 kan er ook wat van…

• Voetballers lopen regelmatig rond met een hartslagmeter, maar komende zondag tijdens De Klassieker wordt ook bij honderd Feyenoord-supporters een dergelijk apparaat omgedaan. Feyenoord gaat namelijk samen met hoofdsponsor Opel de hartslag van Het Legioen meten, om op die manier aandacht te vragen voor een initiatief van de Hartstichting, dat ertoe moet leiden dat meer mensen een reanimatiecursus gaan volgen. (Feyenoord.nl)

• Tijdens het duel tussen Dinamo Boekarest en FC Viitorul Constanta in de Roemeense competitie zat het publiek ook op de tribune met een hoge rikketik. De verrassende nummer twee van de ranglijst zegevierde namelijk met 5-1 op bezoek bij de subtopper uit de hoofdstad (zesde) en vooral de vierde treffer van de bezoekers zorgde voor opwinding. Uit een aanval over 24 schijven werd heerlijk afgerond door Vlad Achim.

'Het was leuk om u na al die jaren, waarin we mooie dingen beleefden, weer te zien. Bedankt, Jupp Heynckess.'
• Met Mario Mandzukic in de spits en Jupp Heynckess als trainer op de bank won Bayern München in het seizoen 2012/13 de treble. Beiden zijn inmiddels niet meer werkzaam bij Der Rekordmeister. De Kroatische spits keert deze week echter met zijn huidige werkgever Juventus terug in Duitsland voor de Champions League-ontmoeting met Borussia Mönchengladbach en daarom verblijdde hij Heynckes tussen alle drukte door met een bezoekje.

'Van Gaal is te pragmatisch, zijn spelers lijken wel robots.'
• Voormalig Manchester United-middenvelder Andrei Kanchelskis is niet onder de indruk van het spel dat de Engelse grootmacht laat zien onder manager Louis van Gaal. De Rus vindt dat Van Gaal zijn spelers te veel zijn eigen wil oplegt en dat creativiteit daardoor onmogelijk is. (The Mirror)  

• De bekende YouTubers F2Freestylers vroegen zich af of Barcelona-aanvaller Neymar verschillende voorwerpen hoog kan houden. Het antwoord: de Braziliaan kan álles hooghouden!

• Wanneer je als profvoetballer een slechte wedstrijd speelt, kan dat je op de nodige kritiek komen te staan op televisie. En in sommige gevallen gaat het nog verder. Gabriel Agbonlahor speelde maandagavond namelijk zo slecht namens Aston Villa tegen Tottenham Hotspur (3-1 nederlaag) dat hij door analisten Jamie Carragher en Frank Lampard uitgelachen werd toen zij het optreden van de aanvaller bespraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.