Terneergeslagen Van Bronckhorst verklaart verschil met vorig jaar

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was zondagmiddag niet blij met zijn ploeg na de pijnlijke 1-3 thuisnederlaag tegen PSV. 'Het verschil met vorig jaar is groot', beaamde de coach.

Terneergeslagen Van Bronckhorst verklaart verschil met vorig jaar

De Rotterdammers begonnen erg zwak en keken na iets meer dan een half uur al tegen een 0-2 achterstand aan. 'Het was heel ondermaats, we hebben verdiend verloren', was Van Bronckhorst achteraf realistisch. 'We begonnen slecht en misten vertrouwen. We hadden de angst om fouten te maken, speelden te veel achteruit in plaats van vooruit.'

De Feyenoord-coach zocht hardop naar verklaringen. 'Ik weet niet hoe dat komt. Ik denk dat de jongens het wel willen, maar op de een of andere manier komt het er niet uit. Het afgelopen seizoen won Feyenoord wél van PSV en eindigden de Eindhovenaren de Eredivisie met zes punten minder. Nu is het verschil liefst 23 punten in het voordeel van PSV, met nog negen duels te gaan.

'Het verschil met vorig jaar is groot. Zeker qua punten, maar ook qua voetbal. Vorig jaar hielden we de kern van het team fit. Daardoor hadden we ook veel automatismen. Ook vandaag heb ik weer gedwongen moeten wisselen', verwees Van Bronckhorst naar de vier wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Heraces Almelo vorige week. 'Ook tijdens de wedstrijd moest ik nog wisselen met Steven Berghuis, die eraf moest in de rust. Hij had wat last van zijn bovenbeen en dat werd steeds erger. We hebben geen risico genomen, ik hoop dat hij woensdag fit is.'

Achterin moest Eric Botteghin voor het eerst sinds september in de basis beginnen door een blessure van Sven van Beek. 'Hij heeft 4,5 maand niet kunnen spelen. Sven viel zaterdag af en Eric moet er dan staan, maar mist ook ritme op het hoogste niveau. Maar dat zijn dingen die gebeuren. Ik maak me wel zorgen over de manier waarop wij in de competitie spelen. We staan te laag, veel te laag. Het enige wat je nu hebt is de beker. We zullen er staan woensdag, we moeten', blikte de coach alvast vooruit op de halve finale tegen Willem II.

'Er is ook een verschil tussen hoe wij spelen in de beker en de competitie. Dat is heel raar, dat mag niet op topniveau. Natuurlijk kan je een keer minder spelen, maar hoe wij vandaag speelden is niet hoe ik het wil zien', concludeerde Van Bronckhorst.

'Tegen PSV komt Feyenoord niet weg met dit ondermaatse voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.