PSV zet tegen zwak Feyenoord grote stap richting titel

Reacties

PSV heeft zondagmiddag in De Kuip een enorm belangrijke overwinning geboekt in de titelrace: 1-3. De Eindhovenaren waren veel sterker dan Feyenoord en liepen daardoor verder uit op Ajax.

PSV zet tegen zwak Feyenoord grote stap richting titel

Phillip Cocu kon in Rotterdam niet beschikken over Eredivisie-topscorer Hirving Lozano. De Mexicaan zit een schorsing van drie duels uit wegens een slaande beweging in het duel met SC Heerenveen. Gastón Pereiro verving Lozano in de basis, waar Marco van Ginkel terugkeerde van een blessure.

Giovanni van Bronckhorst voerde vier wijzigingen door ten opzichte van het duel met Heracles: Eric Botteghin, Tyrell Malacia, Sofyan Amrabat en Jens Toornstra begonnen in plaats van Sven van Beek, Kevin Diks, Robin van Persie en Jean-Paul Boëtius. De vernieuwde basiself van Feyenoord kwam niet goed voor de dag in De Kuip. De Rotterdammers hadden wel veel de bal, maar het was PSV dat verreweg de gevaarlijkste ploeg was.

Bondscoach Ronald Koeman was aandachtig toeschouwer bij het duel tussen zijn oude clubs.
Bondscoach Ronald Koeman was aandachtig toeschouwer bij het duel tussen zijn oude clubs.

In de 23ste minuut volgde de eerste dreun van de bezoekers. Steven Bergwijn gaf de bal voor na een korte corner en de volledig vrijstaande Santiago Arias kopte, net als een week eerder tegen Heerenveen, binnen: 0-1. Tien minuten later was het alweer raak voor PSV. Pereiro bekroonde zijn eerste basisplaats van 2018 met een fraaie assist op Bergwijn. Bart Nieuwkoop zat mis, waardoor de linksbuiten alleen door kon op Brad Jones en subtiel afrondde: 0-2.

Nog voor rust had Bergwijn ook de 0-3 op zijn schoen, maar zijn inzet verdween via het been van Botteghin naast het Feyenoord-doel. De schade bleef daardoor nog enigszins beperkt voor Feyenoord na een dramatische eerste helft. Van Bronckhorst greep in de rust in door Boëtius in te brengen voor Steven Berghuis, die totaal niet in het spel voorkwam.

Feyenoord kwam na rust beter uit de startblokken en dat resulteerde na acht minuten in de aansluitingstreffer. Boëtius gaf de bal uitstekend voor en Tonny Vilhena kopte knap tegendraads raak: 1-2. Het publiek in De Kuip haalde opgelucht adem en maakte zich op voor een inhaalrace, maar kreeg vijf minuten later een volgende dreun te verwerken. Bergwijn haalde uit vanaf de punt van het strafschopgebied, Jones redde met de nodige moeite, maar tikte de bal precies voor de voeten van Pereiro, die makkelijk kon scoren: 1-3.

Tonny Vilhena maakt de 1-2.
Tonny Vilhena maakt de 1-2.

Door die goal van Pereiro boorde PSV de laatste hoop van Feyenoord op een goed resultaat de grond in. Het gif was uit het spel van de thuisploeg, die over drie dagen de cruciale halve finale in het KNVB-bekertoernooi tegen Willem II speelt. PSV kon het duel daardoor opvallend eenvoudig uitspelen. Bart Ramselaar kreeg zelfs nog een grote kans op de 1-4, maar Jones redde nu wel overtuigend. Namens Feyenoord kwamen Nicolai Jørgensen en Vilhena niet verder dan speldenprikjes.

Koploper PSV hengelde de drie punten binnen en vergrootte de voorsprong op achtervolger Ajax naar zeven punten. De Amsterdammers gingen eerder op de dag namelijk in de fout tegen ADO Den Haag (0-0). De ploeg van Cocu heeft bovendien misschien wel de lastigste van de tien laatste hordes genomen en heeft alles in eigen hand.

Feyenoord blijft door de derde thuisnederlaag van het seizoen in de Eredivisie op een teleurstellende vierde plaats staan, met een achterstand van elf punten op AZ. FC Utrecht kan de Rotterdammers bij een zege op FC Twente zondagmiddag voorbij.

'Tegen PSV komt Feyenoord niet weg met dit ondermaatse voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.