Ter Stegen niet van plan positie onder de Duitse lat nog af te staan

Reacties

Marc-André ter Stegen is voorlopig de eerste doelman van Duitsland. Zijn voornaamste concurrent Manuel Neuer is immers uitgeschakeld met een gebroken been, dus bondscoach Hansi Flick kan niet om de sluitpost van Barcelona heen. Nu niet, en als het aan Ter Stegen ligt ook in de toekomst niet.

Ter Stegen niet van plan positie onder de Duitse lat nog af te staan
© Pro Shots

Bovendien speelt Ter Stegen, die met Neuers nummer één zal spelen, een uitstekend seizoen in Catalaanse dienst. In La Liga kreeg hij tot dusver slechts negen goals om zijn oren, waarmee hij goed op weg is om records te vestigen. Wat hem betreft is de tijd dan ook rijp voor een definitieve wisseling van de wacht tussen de palen bij Die Mannschaft.

'Ik heb altijd duidelijk gezegd dat ik nummer één wil zijn bij Duitsland, en ik zal er alles aan doen om dat ook te blijven. Natuurlijk zal ik proberen om deze kans te grijpen', vertelde Ter Stegen voor de oefenwedstrijden tegen Peru en België. 'Ik maak een goede periode door en zal alles blijven geven. Ik wil succes hebben met de nationale ploeg.'

Uiteraard wenst Ter Stegen zijn collega al het goede toe. 'We hebben contact gehad na zijn blessure. Ik hoop echt dat hij goed herstelt en dat hij er snel weer bij is, maar ook dat hij zijn tijd neemt om op honderd procent te komen. Ik hoop hem nog lang aan mijn zijde te hebben als collega's, vriend en ploeggenoot.' Het programma van Duitsland bestaat richting het EK 2024 in eigen land vooral uit oefenwedstrijden. Bondscoach Flick heeft dus nog ruim een jaar om zijn keeper te kiezen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.