Ten Rouwelaar moedeloos: 'Dan hoef je niet eens af te reizen'

Doelman Jelle ten Rouwelaar en trainer Marinus Dijkhuizen konden hun teleurstelling na de 4-3 nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo niet verbergen. NAC Breda gaf voor de zoveelste keer dit seizoen op beslissende momenten niet thuis en zakte van de derde naar de vierde plaats.

Dijkhuizen had het na afloop van de kansloze nederlaag wederom over het gebrek aan mentale weerbaarheid bij NAC. 'Deze wedstrijd is het seizoen in een notendop. In de eerste helft waren we bij vlagen goed. De tweede helft was echt schrijnend, zo slecht. Dan kom je tegen VVV natuurlijk zwaar in de problemen', verzuchtte de coach tegenover FOX Sports.

'We hebben dit helaas al vaker geconstateerd. We hebben heel veel moeite als het even tegenzit. Dan lopen er drie of vier jongens op het veld die ineens maar wat gaan doen en dan heb je een probleem. Wij hoeven niet meer over de titel te praten, het is duidelijk dat we ons op de play-offs moeten richten. Maar we moeten het dan wel beter voor elkaar krijgen, want dit soort wedstrijden krijgen we in de play-offs ook', vervolgde Dijkhuizen.

Ten Rouwelaar sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. 'Als je onze tweede helft ziet, dan is dat gewoon absoluut niet goed. Dat is geen incident meer bij ons. Als het even tegenzit, zijn wij mentaal niet sterk genoeg om daarvan terug te komen. Als je ons na rust ziet hobbelen, dat mag gewoon niet. Dit is het niveau dat we straks tegenkomen in de play-offs. Maar als je dit dan laat zien, hoef je niet eens af te reizen naar clubs als VVV. Dat is een harde constatering, maar dat is wel waar we staan. Als ik onze ploeg zie spelen, dan komt het woord schaamte wel dichtbij.'