Ten Hag ziet FC Utrecht mentaal falen tegen Heracles

Erik ten Hag was niet te genieten na de late gelijkmaker die zijn ploeg te verwerken kreeg in het duel met Heracles Almelo (1-1). De coach van FC Utrecht zag dat de Domstedelingen niet alles gaven tot het eind van de wedstrijd.

'We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld', vertelde de coach na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'We creëren genoeg kansen en geven niks weg. Heel zuur dat je dan zo'n goal tegenkrijgt. Het was een opeenstapeling van fouten, die al bij de omschakeling voorin begon. Geluk dwing je af. We zijn bij Zwolle al eens afgestraft en nu weer. Dat is een stap die we moeten gaan zetten. Met name mentaal, de wil om tot het einde alles te geven. Helaas hebben we vandaag niet alles tot het eind gegeven.'

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen had na de wedstrijd woorden van dezelfde strekking: 'Je houdt hen gewoon in leven, er was weinig aan de hand. Gedurende de wedstrijd leek het wel alsof we steeds minder energie hadden. Je probeert wel de 2-0 te maken, maar we waren net niet venijnig genoeg. Dit gebeurde woensdag in Venlo ook al, maar nu krijg je wel het deksel op de neus.'

Afspraken
Heracles-aanvoerder Joey Pelupessy is uiteraard wél te spreken over de late gelijkmaker. 'Als die zo laat valt, dan is dat extra lekker, ja. We hebben lang in de wedstrijd gezeten en gedaan wat we moesten doen. We hadden afspraken gemaakt: bij elkaar blijven, blijven vechten en goed blijven verdedigen. Dat hebben we goed gedaan, al was het niet onze beste wedstrijd.'

Zijn coach John Stegeman voegde daar aan toe: 'Naarmate de tweede helft vorderde, werden we de bovenliggende partij. We verdedigden uitstekend. Zij hebben een prima ploeg en wij hebben ons kranig geweerd en uiteindelijk scoor je verdiend in de laatste minuut.'