'Ten Hag zet in op vertrek van aanvoerder Maguire'

Reacties

Manchester United neemt na twaalf jaar afscheid van David de Gea en de keeper is mogelijk niet het enige boegbeeld dat Old Trafford zal gaan verlaten. The Independent pakt uit met het nieuws dat Erik ten Hag heeft besloten dat ook Harry Maguire deze zomer mag vertrekken.

'Ten Hag zet in op vertrek van aanvoerder Maguire'
© Pro Shots

Maguire maakte vier jaar geleden voor liefst 87 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Manchester United. De inmiddels dertigjarige verdediger geldt daarmee nog altijd als de duurste verdediger aller tijden, maar is in zijn periode op Old Trafford vaker beschimpt dan bejubeld. Onder Ten Hag raakte Maguire in het afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijt.

Als het aan Ten Hag ligt, verlaat Maguire (officieel nog altijd de aanvoerder van United) de club in deze transferzomer. Volgens The Independent hoopt United op een transfersom van liefst 58 miljoen euro, maar geloven clubs met interesse – zoals West Ham United – dat 57-voudig Engels international Maguire voor rond de veertig miljoen euro wel op te halen valt.

Maguire speelde tot dusver 175 wedstrijden voor United, waarvan 31 in het afgelopen seizoen.

Sancho, McTominay en Fred
Naast Maguire staan ook Jadon Sancho, Scott McTominay en Fred op de nominatie om verkocht te worden, zo claimt The Independent. Sancho kwam twee jaar geleden voor negentig miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar heeft de vorm die hij haalde in Duitsland nog niet geëtaleerd in Engeland. Voor McTominay en Fred is komend seizoen geen ruimte op het middenveld, dat al werd versterkt met Mason Mount van Chelsea.

Met de verkoop van het genoemde viertal hoopt Ten Hag zijn transferbudget wat te kunnen opschroeven: 

Transferbudget Erik ten Hag: 'Te schandalig voor woorden'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.