Ten Hag wint Keane voor zich, Carragher plaatst cynische tweet

Reacties

Manchester United heeft een 'groot statement' gemaakt met de overwinning op Arsenal, stelde Roy Keane na afloop. De analist van Sky Sports ziet de toekomst van de ploeg van Erik ten Hag rooskleurig in. Gary Neville sprak van een 'mooie dag', al heerste bij de analisten langs de zijlijn ook het gevoel dat de overwinning ietwat geflatteerd was.

Ten Hag wint Keane voor zich, Carragher plaatst cynische tweet
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

'Het is een enorm belangrijke overwinning voor Manchester United', zei Keane direct na afloop. 'Wat me bevalt aan deze ploeg, is de teamgeest en het karakter. In de tweede helft waren ze fantastisch in de counter en konden ze nog een paar extra goals maken. Het momentum keert terug bij de club.' Manchester United begon het seizoen met twee nederlagen, maar boekte daarna vier opeenvolgende overwinningen. Keane lijkt overtuigd.

'Dit is weer een groot statement. Dit is wat je van Manchester United wilt zien', zei de voormalig middenvelder van de club. 'Na de overwinning op Liverpool vroegen we ons af: kunnen ze dit kracht bij zetten? En dat hebben ze gedaan. Als ze nu naar de ranglijst kijken, voelen ze zich al een stuk beter. De transfermarkt zit erop, dus het gedoe over het vertrek van Cristiano Ronaldo is voorbij. Manchester United gaat gewoon door. Heel, heel goed.'

Neville, oud-verdediger van The Red Devils, zag dat Manchester United hard moest werken voor de zege. 'Arsenal speelde uitstekend en liet Manchester United ervoor werken. De spelers van Arsenal zullen teleurgesteld zijn, maar kunnen terugkijken op een wedstrijd waarin ze veel dingen goed deden. Op de cruciale momenten hebben ze de wedstrijd verloren en misschien waren ze een beetje roekeloos met een driedubbele wissel twintig minuten voor tijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Paul Merson, die tussen 1985 en 1997 voor Arsenal speelde, vond eveneens dat er genoeg aanknopingspunten waren voor The Gunners. Hij zei 'geschokt' te zijn door het wedstrijdverloop. 'Je kunt een wedstrijd op meerdere manieren verliezen en er zijn voor Arsenal genoeg positieve punten. Afgezien van de eerste tien minuten domineerde Arsenal in het eerste uur. In het grootste gedeelte van de wedstrijd was Arsenal de betere ploeg.'

Jamie Carragher, ook geregeld werkzaam als voetbalanalist in Engeland, plaatste na de wedstrijd een cynische tweet. 'Wat gaat er worden van Manchester United zonder de doelpunten van Cristiano Ronaldo?', schreef hij. Carragher citeerde daarmee een zorg die werd geuit over een vertrek van Ronaldo: hij was vorig seizoen met 24 officiële doelpunten immers de clubtopscorer. Ronaldo bleef uiteindelijk op Old Trafford en begint onder Ten Hag op de bank, maar de ploeg lijkt hem niet te missen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.