Antony en Rashford beëindigen perfecte reeks Arsenal in Premier League

Manchester United heeft Arsenal zondag het eerste puntenverlies in de Premier League toegediend. De ploeg van Erik ten Hag was met 3-1 te sterk voor de koploper, die de eerste vijf wedstrijden had gewonnen. Antony opende de score bij zijn debuut; Marcus Rashford scoorde tweemaal. Ten Hag boekte zijn vierde opeenvolgende overwinning als trainer van The Red Devils.

Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Antony nam de plek van Anthony Elanga in de voorhoede in. De eerste acties van de Braziliaan waren niet al te gelukkig: zijn eerste voorzet kwam niet aan en even daarna liep hij zich vast bij een poging meerdere tegenstanders te passeren. Na acht minuten dreigde Antony weer ingesloten te worden, maar ditmaal vond hij onder druk van twee verdedigers de ruimte voor een fraaie hakbal aan Diogo Dalot. Diens daaropvolgende voorzet kwam aan bij Christian Eriksen, die de bal uit de lucht nam en naast schoot. Aan de overzijde liet William Saliba vanaf een meter of twaalf een grote kans liggen: hij schoot over.

Het tempo lag hoog, het spel ging op en neer en het was wachten op het eerste doelpunt. Dat leek na tien minuten te vallen. Gabriel Martinelli werd gelanceerd door Bukayo Saka, hield Dalot van zich af, dook op voor doelman David de Gea en vond de rechterhoek. De videoscheidsrechter riep arbiter Paul Tierney echter naar het scherm. Het balbezit van Arsenal ontstond door een duw van Martin Ødegaard aan Christian Eriksen en na het zien van de beelden oordeelde Tierney dat er sprake was van een overtreding. Het bleef dus 0-0, maar de manschappen van Ten Hag waren gewaarschuwd.

Arsenal was via een kopbal van Martinelli andermaal dicht bij de 0-1, maar De Gea bokste de bal weg. Enkele minuten later was het Antony die aan de andere kant de score opende. Bruno Fernandes stoomde op over de as van het veld en werd neergehaald door verdediger Gabriel. Arbiter Tierney gaf voordeel, waarna de bal via Jadon Sancho en Marcus Rashford terechtkwam bij Antony. Die verscheen voor het doel van Aaron Ramsdale en zocht met succes de linkerhoek uit. Hij kuste vervolgens direct het logo van zijn nieuwe club.

Ondanks de achterstand kwam Arsenal uitstekend uit de kleedkamer na de pauze. Ødegaard en Saka lieten goede kansen op de 1-1 onbenut, waarna een voorzet van Saka prompt op de bovenkant van de lat belandde. In minuut 58 werd Antony gewisseld voor Cristiano Ronaldo en twee minuten later volgde de terechte gelijkmaker. Na een steekpass van Ødegaard werd Martinelli het scoren belet in het strafschopgebied, maar daardoor kon Saka de bal door de benen van Martínez mikken.

Arsenal hoopte het overwicht verder uit te buiten, maar kwam bedrogen uit. Terwijl de bezoekers de aanval zochten, trok Manchester United de wedstrijd naar zich toe. Met een weergaloze pass met de buitenkant van de voet zette Bruno Fernandes ploeggenoot Rashford vrij voor Ramsdale. Rashford vond de linkerhoek en bracht Old Trafford in extase. Balverlies van Ramsdale leidde vervolgens een grote kans voor Fernandes in, maar de keeper maakte zijn fout goed. Een kwartier voor tijd viel de 3-1 alsnog. Fernandes stuurde Eriksen weg en de Deen stelde de meegelopen Rashford in staat opnieuw te scoren. Manchester United hield stand en nam de vijfde plek in de Premier League in.