Ten Hag wil Witschge behouden als assistent

Reacties

Ajax wil Richard Witschge op vaste basis toevoegen aan de technische staf. De 48-jarige Amsterdammer maakt sinds begin januari deel uit van de staf, tot genoegen van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Ten Hag wil Witschge behouden als assistent

Deze week gaat Ajax om de tafel met Witschge, met als insteek om het parttime dienstverband om te zetten in een fulltime contract. Witschge was tot voor kort op deeltijdbasis actief bij de jeugd, maar richt sinds enkele weken het vizier op de eerste selectie.

Aangezien Ajax met een grote groep (28 spelers) op trainingskamp naar Portugal vertrok, wilde Ten Hag een extra trainer aan de staf toevoegen. Witschge maakte een dusdanig goede indruk dat de nieuwe hoofdtrainer de voormalige middenvelder bij de groep wil houden. Door het ontslag van Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp waren er vacatures ontstaan in de technische staf.

Overigens neemt Witschge tijdens wedstrijden plaats op de tribune, met keeperstrainer Carlo l’Ami aan zijn zijde. Onder de vorige trainer zat l’Ami nog op de reservebank, maar Ten Hag geeft de voorkeur aan een kleinere staf om zich heen. Met Aron Winter en Alfred Schreuder beschikt Ten Hag tijdens wedstrijden over twee assistenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.