Ten Hag wil niets weten van PSV-vergelijking en gaat in op situatie Martínez

Reacties

Dat Benfica eerder dit seizoen PSV flink wist te frustreren zegt niets over de perspectieven voor Ajax tijdens het weerzien met de Portugezen. Coach Erik ten Hag wilde van een vergelijking niets weten.

Ten Hag wil niets weten van PSV-vergelijking en gaat in op situatie Martínez
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 2
Ajax
Ajax

Tijdens de persconferentie na het 2-2 gelijkspel in het eerste duel uit de achtste finale van de Champions League herhaalde Ten Hag dat hij Lissabon zal verlaten met gemengde gevoelens. Ajax had meer moeten scoren in zijn ogen en gaf te gemakkelijk de 2-2 weg.

Toen het over een eerder tweeluik van Benfica ging, reageerde Ten Hag giftig. Eerder dit seizoen schakelden de Portugezen PSV uit in de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren waren toen de betere ploeg, maar konden in Eindhoven dat overwicht niet omzetten in een zege. Omdat het bij 0-0 bleef, was de 2-1 thuiszege genoeg om PSV uit het toernooi te knikkeren. Van een dreigend verband wilde Ten Hag niets weten. 'Als eerste, hoe kun je dit soort wedstrijden met elkaar vergelijken. Dat is volledig uit de lucht gegrepen. Wij zijn niet PSV, wij zijn Ajax. Het zijn andere wedstrijden. We weten waar we moeten verbeteren.'

Tevens kreeg Ten Hag vragen over Lisandro Martínez, de verdediger die in het eerste bedrijf duizelig werd na een flinke klap op zijn hoofd. Ten Hag legde uit waarom de Argentijn het duel uitspeelde. 'De dokter bepaalt dat in samenwerking met de coach. Misschien is de speler zelf wel het belangrijkst. Hij wilde hoe dan ook door. We hebben een aantal testen in de rust gedaan en vonden het ook verantwoord om door te gaan. Dat heb je in de tweede helft ook kunnen zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.