Ten Hag wijst aanvoerder United aan en wil niets kwijt over Frenkie de Jong

Reacties

Erik ten Hag houdt vast aan Harry Maguire als aanvoerder van Manchester United. De verdediger kreeg vorig seizoen veel kritiek over zich heen en verloor even zijn basisplek bij interim-manager Ralf Rangnick, maar Ten Hag spreekt zijn vertrouwen uit in de Engels international.

Ten Hag wijst aanvoerder United aan en wil niets kwijt over Frenkie de Jong
© Pro Shots

Ten Hag ziet geen reden om de aanvoerdersband aan een andere speler te geven, vertelde hij tijdens een persconferentie in Thailand, waar United is neergestreken voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'Harry is onze captain, een heel ervaren aanvoerder die al vele successen heeft geboekt. Ik heb daarom geen moment getwijfeld over dit besluit', aldus Ten Hag.

Tijdens het persmoment ging de Nederlandse manager in op de afwezigheid van Cristiano Ronaldo en besprak ook de komst van Tyrell Malacia. 'Hij voldoet aan het profiel van een moderne vleugelverdediger. Defensief staat hij goed, hij is moeilijk te passeren en ook in aanvallend opzicht heeft hij zijn kwaliteiten', verklaart Ten Hag.

Ten Hag wilde niet diep ingaan op vragen over de toekomst van Frenkie de Jong, die al langere tijd wordt gelinkt aan Manchester United. 'We kijken zeker naar versterkingen voor het middenveld, maar ik wil niet praten over spelers die niet bij ons onder contract staan. We gaan voor gerichte versterkingen en als een mooie kans zich voordoet, dan slaan we onze slag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.