Ten Hag weet het maar al te goed: Ajax moet oppassen in Almelo

Reacties

Heracles Almelo kan niet alleen vanwege de laatste resultaten met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met Ajax, dat zaterdag aantreedt in Almelo. Ook het verleden biedt aanknopingspunten voor de Tukkers.

Ten Hag weet het maar al te goed: Ajax moet oppassen in Almelo
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 2
Ajax
Ajax

Ajax is de laatste drie keer met lege handen teruggekeerd uit Almelo. FC Utrecht was de laatste club die erin slaagde het bezoek uit Amsterdam in de Eredivisie vier keer achtereen te verslaan. Dat gebeurde in de periode 2000-2004.

Het gebrek aan succesvolle schotkracht van Ajax in Almelo is een andere bron voor optimisme. De Amsterdammers kwamen ondanks 57 doelpogingen in de laatste 214 minuten in Erve Asito-stadion niet tot scoren.

Laatste drie duels:


Om af te rekenen met die doelpuntloze reeks heeft trainer Erik ten Hag zijn gebruikelijke selectie beschikbaar. Ajax is het bekerduel met PSV redelijk ongeschonden doorgekomen. Noussair Mazraoui werd uit voorzorg gewisseld. 'We moeten zorgen dat hij niet in hetzelfde proces komt als voor de winter', gaf de trainer op de clubwebsite uitleg. 'Iedereen is verder goed uit de wedstrijd gekomen. In aanloop naar Heracles hebben we een fitte groep tot onze beschikking.'

Ten Hag, die als trainer nimmer won bij Heracles, beseft dat in Almelo geen eenvoudige klus wacht. 'Heracles heeft een heel goede trainer, hij heeft zijn zaakjes prima voor elkaar. Ik heb veel waardering voor hoe Frank Wormuth zijn ploegen laat voetballen. Wat hij tot nu met Heracles presteert is uitstekend.'

Haller voelt steeds meer een klik met medespelers bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.