Ten Hag weet dat Onana zijn elftal naar een hoger plan gaat tillen

Reacties

Vanuit Amerika heeft Manchester United-manager Erik ten Hag gereageerd op de hereniging met doelman Andre Onana. De Engelsen betaalden een flinke smak geld om Onana los te weken bij Internazionale, de club die de doelman uit Kameroen transfervrij overnam van Ajax.

Ten Hag weet dat Onana zijn elftal naar een hoger plan gaat tillen
© Pro Shots

Ten Hag denkt dat Onana een belangrijke rol gaat spelen bij Man Utd en dat de samenwerking met zijn defensie goed zal zijn. 'Hij had al een goede relatie met Lisandro Martínez bij Ajax. Het is belangrijk dat ze goed kunnen communiceren, want het draait om samenwerken', legde Ten Hag uit tijdens een persmoment op het trainingskamp.

'Voor een keeper zijn clean sheets het belangrijkste en dat krijgt hij echt niet in zijn eentje voor elkaar', ging de Nederlandse coach verder. 'Daarom is een defensieve organisatie belangrijk. Het gaat om één team, de keeper en de vier verdedigers voor hem. Ze moeten een connectie hebben en goed communiceren om het hoogste niveau te bereiken.'

Met Onana op doel denkt Ten Hag dat te kunnen doen. 'Met zijn fysieke verschijning en zijn persoonlijkheid - hij wil zo graag winnen - zal hij het team helpen en de selectie naar een hoger niveau tillen. We zijn natuurlijk erg blij met deze transfer.'

Man Utd betaalt ruim vijftig miljoen euro voor Onana, waardoor de ex-goalie van Ajax een van de duurste keepers aller tijden wordt. Volgens Transfermarkt leverden alleen Gianluigi Buffon (van Parma naar Juventus in 2001), Alisson Becker (AS Roma naar Liverpool in 2018) en Kepa Arrizabalaga (van Athletic Bilbao naar Chelsea in 2018) meer op voor hun clubs. Door zijn transfer van Barcelona naar Valencia staat ook Jasper Cillessen in de toptien van duurste keepers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.