Manchester United presenteert Onana als opvolger De Gea

Reacties

André Onana heeft zijn toptransfer naar Manchester United afgerond. De nummer drie van de Premier League maakt via de officiële website melding van de komst van de keeper, die voor naar verluidt vijftig miljoen euro is overgenomen van Internazionale. Hij tekent tot medio 2028 met een optie voor nog een jaar.

Manchester United presenteert Onana als opvolger De Gea
© Pro Shots

De transfer van Onana hing al geruime tijd in de lucht en is nu dan eindelijk bevestigd. De goalie is aangetrokken als de opvolger van David de Gea, die na twaalf seizoenen op Old Trafford uit zijn contract liep. Ook de naam van Justin Bijlow viel op Old Trafford, maar de keuze van United viel uiteindelijk op Onana. 

Dat zorgt voor een hereniging, want als trainer van Ajax had Ten Hag de sluitpost uit Kameroen vierenhalf jaar onder zijn hoede. In Amsterdam liet Onana zien over voetballend vermogen te beschikken, iets wat De Gea duidelijk minder heeft. Ten Hag besloot daarom om de Spaanse clubicoon te vervangen. 

Onana wordt de tweede speler uit Kameroen die het shirt van United draagt. Éric Djemba-Djemba ging hem voor. De controleur speelde tussen 2003 en 2005 twintig wedstrijden voor The Red Devils.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.