Ten Hag verliest oefenduel van Cádiz en laat landgenoot niet debuteren

Reacties

Manchester United is de voorbereiding op de hervatting van de Premier League niet positief van start gegaan. Zonder de WK-gangers verloor de ploeg van Erik ten Hag met 4-2 in een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Cádiz. Donny van de Beek deed de gehele eerste helft mee, maar landgenoot Björn Hardley bleef op de bank.

Ten Hag verliest oefenduel van Cádiz en laat landgenoot niet debuteren
© MUTV
Cádiz
Cádiz
4 - 2
Manchester United
Manchester United

Gezien de beperkte belangen kan niet echt van een 'droomstart' gesproken worden, maar Cádiz kwam zeker sterk voor de dag in de openingsfase. Binnen dertien minuten stond de nummer negentien van La Liga al met 2-0 voor. Bij beide doelpunten kwam de assist van Álex Fernández. Eerst kopte Carlos García zijn indraaiende voorzet tegendraads raak, vervolgens trof Choco Lozano doel na een pass over de grond die voortvloeide uit een rappe counter.

Manchester United kwam uit een strafschop terug tot 2-1. Na een overtreding van Luis Hernández op Zidane Iqbal mocht Anthony Martial aanleggen vanaf elf meter en stiftte hij raak door het midden. In de pauze voerde Ten Hag tien wijzigingen door, maar Hardley bleef op de bank. De negentienjarige Nederlandse verdediger, die in 2019 overkwam van NAC Breda, zal dus nog even moeten wachten op zijn officieuze debuut.

Een van de invallers, Kobbie Mainoo, zorgde kort na de pauze voor de gelijkmaker. Vervolgens trok Cádiz, dat ook tienmaal had gewisseld in de rust, de wedstrijd naar zich toe. De alerte Rubén Sobrino maakte er 3-2 van, al dacht Manchester United aan buitenspel, en balverlies van Charlie Savage leidde de 4-2 van Tomás Alarcón in. Manchester United blijft nog even in Spanje en oefent zaterdag tegen Real Betis.

Van de Beek
Van de Beek wist opnieuw niet een kans te pakken die hij kreeg aangereikt van Ten Hag. De middenvelder was vrij onzichtbaar en wordt door de lokale krant Manchester Evening News beoordeeld met een 4. 'Van de Beek wist niet uit te blinken. Hij was nagenoeg net zo anoniem op het veld als tijdens zijn vorige wedstrijd als basisspeler, vorige maand.'

Opstelling Manchester United eerste helft: Dúbravka; Wan-Bissaka, Lindelöf, Mengi, Williams; McTominay, Iqbal; Elanga, Van de Beek, Garnacho; Martial.

Opstelling Manchester United tweede helft: Dúbravka, Jurado, Fredricson, Bernard, Murray, Savage, Mainoo, Hansen-Aaroen, Emeran, Shoretire, McNeill

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.