Ten Hag verklaart passeren Ronaldo en opvallende rol voor Eriksen

Reacties

Erik ten Hag start zijn tijdperk bij Manchester United zonder Cristiano Ronaldo in de basis. De veelbesproken aanvaller begint tegen Brighton & Hove Albion op de bank.

Ten Hag verklaart passeren Ronaldo en opvallende rol voor Eriksen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Ronaldo leek vooraf sowieso geen aanspraak te maken op een basisplaats. De Portugees liet de tournee door Thailand en Australië aan zich voorbij gaan en zou nog altijd inzetten op een transfer. Tijdens de afwezigheid van Ronaldo liet Martial een sterke indruk achter bij United, maar de Franse aanvaller liep een hamstringblessure op en moet de seizoensouverture noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Dat opende de deur voor Ronaldo, die in de voorbereiding alleen tegen Rayo Vallecano 45 minuten in actie kwam. Desondanks houdt Ten Hag de vedette voorlopig op de bank. 'Hij werkt hard om kracht op te bouwen', legde Ten Hag zijn keuze uit bij Sky Sports. 'Dat kost tijd en dat is normaal. Ik kan niet zeggen hoe ver hij is, dat hangt af van hoe snel hij progressie boekt. Wij doen er alles aan en hij doet er alles aan om zo snel mogelijk op niveau te komen. Hoe lang hij kan spelen? Dat ligt aan de wedstrijd.' 

Eriksen valse spits
Naast Ronaldo moeten ook Tyrell Malacia en Donny van de Beek hun geduld bewaren. Ten Hag heeft voor beide Nederlanders geen plek in de basis. Dat geldt niet voor Lisandro Martínez en Christian Eriksen. Beide zomeraanwinsten verschijnen aan de aftrap tegen Brighton. Eriksen doet dat in een rol als valse spits. 'Eriksen zal die positie het grootste deel van de tijd bekleden. Dat heeft hij eerder gedaan en hij kan die rol goed invullen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de aanval krijgen Marcus Rashford en Jadon Sancho de kans. Rashford kampte vorig seizoen met vormverlies, Sancho leek gebukt te gaan onder de druk die zijn torenhoge prijskaartje met zich meebracht. Samen met Eriksen vormen ze de aanval van United. Bij Brighton is er een basisplaats weggelegd voor Joël Veltman, Jan Paul van Hecke begint op de bank. 

Weerzien met Veltman
Voor Ten Hag wordt het zijn officiële vuurdoop als manager van United. The Red Devils maakten tijdens de voorbereiding indruk met zeges op Liverpool (4-0), Melbourne Victory (1-4) en Crystal Palace (3-1). De laatste twee vriendschappelijke ontmoetingen, met Aston Villa (2-2) en Atlético Madrid (1-0 nederlaag), bleef United verstoken van een overwinning. Met de B-garnituur volgde nog een gelijkspel tegen Rayo Vallecano (1-1).

Opstelling Manchester United: De Gea; Dalot, Maguire, Martínez, Shaw; McTominay, Fred, Fernandes; Sancho, Eriksen, Rashford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.