Ten Hag verklaart opvallende positie 'verloren zoon' Sancho

Reacties

Manchester United plaatste zich woensdag voor de finale van het toernooi om de League Cup, maar dat was niet het enige goede nieuws op Old Trafford. Met een brede lach op zijn gezicht maakte Jadon Sancho zijn rentree voor de ploeg van manager Erik ten Hag.

Ten Hag verklaart opvallende positie 'verloren zoon' Sancho
© Screenshot Viaplay
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Het verhaal van Sancho is bekend. De 22-jarige aanvaller ontbrak sinds oktober in de wedstrijdselectie van United, omdat hij maandenlang niet wedstrijdfit was. Sancho dook eind vorig jaar op bij de Nederlandse amateurclub OJC Rosmalen en werkte vervolgens op Carrington toe naar zijn rentree. Die volgde woensdag tegen Nottingham Forest, toen Ten Hag zijn pupil na iets meer dan een uur liet invallen voor Antony.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De ontvangst van de fans was geweldig', zei Ten Hag bij Sky Sports. 'Dat geeft hem een boost om op deze manier door te gaan. Hij liep de laatste weken al met een lach rond op Carrington. Hopelijk kan hij zijn bijdrage blijven leveren aan het team.'

Nummer tien
Sancho kwam bij United binnen als vleugelaanvaller, maar het lijkt niet uitgesloten dat Ten Hag een andere positie voor hem in gedachten heeft. Dat was tijdens het bekerduel met Forest al te zien. Bij zijn rentree bekleedde Sancho een centrale rol achter Anthony Martial, terwijl Bruno Fernandes juist uitweek naar rechts.

'Dat hebben we al eens eerder gedaan', reageerde Ten Hag. 'Dat zorgt voor een andere dynamiek in het team, dat is wat we ermee wilden bereiken. Jadon kan als vleugelaanvaller spelen, maar ook als nummer 10. We houden ervan om soms te wisselen. De posities moeten goed bezet blijven en het is aan de spelers om die discipline op te brengen.

Spelersprofiel

J. Sancho


Geboortedatum:
25 maart 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.