Ten Hag stelt gesprekken met De Gea, Rashford en Ronaldo uit tot de winter

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag wil niet veel zeggen over de toekomst van onder anderen David de Gea, Marcus Rashford en Cristiano Ronaldo op Old Trafford. Het drietal behoort tot de United-spelers met een aflopend contract.

Ten Hag stelt gesprekken met De Gea, Rashford en Ronaldo uit tot de winter
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De Gea (31) staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij de Engelse recordkampioen en droeg zondag tegen Newcastle United voor de vijfhonderdste keer het shirt van The Mancunians. 'We hebben nog geen beslissing over hem genomen, maar ik kan wel zeggen dat ik ontzettend blij ben met David de Gea als keeper', zei Ten Hag volgens The Guardian over zijn eerste doelman.

'Zijn eerste twee optredens van het seizoen waren niet zijn beste, maar zoals iedereen kan zien, is hij erg belangrijk voor ons en zorgt hij voor stabiliteit. Als persoon mag ik hem ook. In de winter gaan we praten over zijn toekomst', aldus de Nederlander, die behalve met De Gea ook in gesprek gaat met Rashford, Fred, Diogo Dalot, Luke Shaw en Cristiano Ronaldo.

'Op dit moment denken we alleen aan de komende wedstrijden. We hebben nog veel duels te gaan tot het WK, dus ik wil niet dat de focus op die wedstrijden door de onderhandelingen wordt gehinderd. Sommige spelers raken gemotiveerd als ze voor een contract spelen, maar dat is niet de reden waarom we het zo aanpakken. We willen Manchester United herstellen, de ploeg ontwikkelen en alles naar een hoger niveau brengen. We hebben kwaliteitsspelers nodig die zeer gemotiveerd zijn. Die spelers zoeken we en gelukkig hebben we ze ook in de ploeg.'

Nummer vijf United speelt vanavond tegen nummer drie Tottenham Hotspur. Ten Hag is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. 'We hadden natuurlijk diverse problemen, we moesten veel spelers integreren en aanvallend waren we niet op volledige kracht: Ronaldo was in de voorbereiding niet inzetbaar, Martial was geblesseerd. Ik weet zeker dat onze resultaten met twee volledig fitte nummers 9 gaan verbeteren', besluit Ten Hag.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.