Ten Hag pissig over verslapping Ajax in de tweede helft

Erik ten Hag was slechts gematigd tevreden na de 2-5 overwinning van Ajax op FC Emmen. Dat had alles te maken met de twee doelpunten die de trainer zijn ploeg nog zag weggeven.

Ajax begon juist uitstekend in Emmen, tot tevredenheid van Ten Hag. 'Je hoopt natuurlijk op dit scenario. Je wilt scherp spelen tegen een ambitieuze en ook heel scherpe tegenstander. Dat hebben we uitstekend gedaan. In de beginfase maakten we meteen de 1-0 en dan wordt het leven een stuk gemakkelijker. Omdat we vlak voor rust de 2-0 maakten, werd de wedstrijd redelijk gemakkelijk voor ons.'

Ook de tweede helft begon nog prima in de ogen van Ten Hag. 'Over het eerste gedeelte van de tweede helft ben ik wel tevreden. We liepen snel uit via David Neres en vervolgens maakt Klaas Jan zijn honderdste. Daar hebben we wel even op moeten wachten. Ik zei gisteren nog tegen hem dat het een beetje lang duurde. Vandaag was hij messcherp. Hij speelde met gif, uitstekend.'

'Over de laatste fase van de wedstrijd ben ik heel ontevreden, vooral over de houding. Het staat 5-0 en ik begrijp het allemaal wel, het is menselijk. Maar we kunnen dat niet accepteren. Je moet altijd vanuit je positie blijven spelen en de bal laten gaan, dan kan je er nog twee bij maken. Nu kregen we er twee tegen. Daardoor blijft het verschil in het doelsaldo kleiner. Het verschil is nog steeds groot, maar het had groter moeten zijn.'

In gesprek met FOX Sports gaf Ten Hag toe dat hij enkele spelers rust gaf tegen FC Emmen. 'We hebben ook wel naar het programma gekeken. We spelen zoveel wedstrijden, dat je daar ook wel naar moet kijken. Je probeert dan toch een bepaald plan op te stellen waarin iedereen aan zijn trekken komt, maar ook in de juiste conditie blijft zodat de spelers kunnen vlammen. De groep staat er goed op. Deze ploeg is fit en kan deze wedstrijden goed verwerken. Het is nu zaak om ook fris in het hoofd te blijven.'