Ajax snakt naar prijs: 'Dat is natuurlijk veel te lang geleden'

Reacties

Joël Veltman en Lasse Schöne behoren inmiddels tot het interieur van de Ajax-selectie. Zij stammen nog uit de tijd dat de Amsterdammers wél bovenaan stonden in de Eredivisie. 'Dat is natuurlijk veel te lang geleden, daar is iedereen het volgens mij wel over eens.'

Ajax snakt naar prijs: 'Dat is natuurlijk veel te lang geleden'

Veltman kan de ontknopingsweken van het seizoen als geen ander op waarde schatten. Hij was basisspeler toen Ajax in 2014 voor het laatst kampioen werd en zag het twee jaar later van heel dichtbij misgaan toen er niet werd gewonnen op bezoek bij De Graafschap.

In Amsterdam wordt gesnakt naar zilverwerk. 'Als je het me nu vraagt, maakt het mij voor de komende weken even niets uit hoe we spelen. Als we straks in mei maar een tastbare prijs te pakken hebben. Mooi en swingend voetbal hebben we bovendien volgens mij dit seizoen al vaak genoeg laten zien', kijkt de herstelde Veltman naar de titelrace. Inmiddels staat Ajax nog maar twee punten achter op koploper PSV.

Ook na zijn terugkeer van een kruisbandblessure kwam Veltman niet veel in actie voor Ajax, mede door de regelgeving dat hij niet voor Jong Ajax mag uitkomen en zodoende geen wedstrijdritme kan opdoen. In de komende wedstrijden kan hij zich mogelijk laten zien door de schorsing van concurrent Noussair Mazraoui. 'Ik kan me echt verheugen op elke speelminuut die ik in de komende periode ga maken', kijkt Veltman met een glimlach vooruit.

Ajax speelt deze week in de Eredivisie uitwedstrijden tegen FC Emmen en Willem II, volgende week woensdag staat het Champions League-duel met Juventus op het programma. Ook dan is Mazraoui er niet bij wegens een schorsing.

Lees op VI PRO alles over de strijd op drie fronten en de zinderende voetbalmaand van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Veltman
Meer over J. Veltman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.