Ten Hag over akelig moment Blind: 'Zijn ICD ging af, het gaat nu goed met hem'

Reacties

De preventief geplaatste ICD van Daley Blind (de onderhuidse defibrillator die zijn hartritme bij stoornissen moet herstellen) is in het duel met Hertha BSC afgegaan. Dat heeft trainer Erik ten Hag gezegd na afloop van de oefenzege van Ajax.

Ten Hag over akelig moment Blind: 'Zijn ICD ging af, het gaat nu goed met hem'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

De schrik was groot in de slotfase van de 1-0 overwinning, toen Blind plotseling naar de grond ging zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Het moment deed sterk denken aan Valencia-thuis van vorig seizoen, in de Champions League. Toen werd de verdediger duizelig en ging hij op de grond zitten. Daarna werd er bij Blind een ontstoken hartspier geconstateerd, waardoor er middels een operatie preventief een defibrillator (ICD) onder zijn arm werd moest worden geïnstalleerd.

Het schrikmoment van dinsdag had daar inderdaad mee te maken. 'Zijn ICD ging af', aldus Ten Hag tegenover Ziggo Sport. Maar, zo verzekerde de trainer meteen: 'Daarna ging het gelijk weer oké. Het gaat goed met hem, hij voelt zich goed en heeft geen klachten. Hij is gewisseld en voelt zich prima. Of hij morgen weer meetraint? We gaan onderzoek doen en afwachten wat de resultaten zijn, van daaruit gaan we beslissingen nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.