Ten Hag nog onzeker over basisplaats Blind

Reacties

Daley Blind is terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor de return in de achtste finale van de Europa League tegen Young Boys, maar het is nog even de vraag of hij ook in de basis kan beginnen. De Amsterdammers moeten het donderdag in Zwitserland stellen zonder Jurriën Timber.

Ten Hag nog onzeker over basisplaats Blind
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 2
Ajax
Ajax

Blind, die deze week zijn contract tot medio 2023 verlengde, miste de afgelopen drie wedstrijden van Ajax door een kwetsuur aan zijn knie. Zonder hem won de formatie van Ten Hag vorige week met 3-0 van Young Boys en in de competitie van FC Groningen (3-1) en PEC Zwolle (0-2). Nu zit de verdediger annex middenvelder weer bij de groep.

Erik ten Hag kon op zijn persconferentie nog niet zeggen of Blind ook in de basis kan beginnen. 'We gaan zo trainen en dan zullen we zien wat hij voor ons kan betekenen', zei de coach. 'Ik verwacht dat hij kan spelen, maar hij heeft een aantal dagen niet getraind. Hij gaat zo weer voor het eerst meetrainen en dan zullen we zijn reactie moeten afwachten. Vervolgens zullen we een beslissing nemen.'

Ten Hag mist donderdag Jurriën Timber, die 'vanwege medische redenen' niet is meegereisd naar Zwitserland. De verdediger ontbrak afgelopen weekend ook al tegen PEC Zwolle. Ook Noussair Mazraoui is er niet bij: hij is al langer uitgeschakeld met een oogblessure.

David Neres en Nicolás Tagliafico werden tegen PEC vroegtijdig naar de kant gehaald. Ten Hag zei dat dit uit voorzorg was, maar dat hij verwacht dat de twee donderdag gewoon in actie kunnen komen. 

De volledige selectie van Ajax: Stekelenburg, Kotarski, Scherpen, Schuurs, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Rensch, Álvarez, Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch, Kudus, Neres, Antony, Tadic, Labyad, Traoré, Idrissi en Brobbey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.