Ten Hag niet van zijn stuk te brengen: 'Ik weet hoe het in het voetbal gaat'

Manchester United rekende donderdag pas in de 93ste minuut af met Omonia Nicosia. Of de 33 (!) gemiste kansen Erik ten Hag zorgen baren? 'No.'

Manchester United
1 - 0
Omonia Nicosia

United was in het Europa League-duel met de Cypriotische opponent heer en meester, maar de bal wilde er maar niet in. Invaller Scott McTominay bracht in blessuretijd redding door de bevrijdende 1-0 te maken. 'We bleven vertrouwen houden in een goed resultaat. We bleven geduldig, kwamen telkens in scoringspositie, creëerden kansen...', somde Ten Hag na afloop op voor de camera van BT Sports. 'Dus ik vind dat we het goed hebben gedaan.'

De rake knal van McTominay was uiteindelijk de 34ste doelpoging van United. 'Je moet scoren en dat deden we te weinig. Deze wedstrijd had in 3-0 of 4-0 moeten eindigen', vervolgde Ten Hag, die niet zenuwachtig wordt van de vele gemiste kansen. 'Nee. Ik weet hoe het in het voetbal gaat. We scoren iedere wedstrijd en ik heb er vertrouwen in dat we daarmee doorgaan. Ik hoop dat we de doelpunten hebben bewaard voor volgende week.'

Zondag wacht The Red Devils een thuisduel met Newcastle United. Een big game, vindt Ten Hag. 'Daar kijken we naar uit. We moeten ons goed voorbereiden en zorgen dat we nieuwe energie vinden.'