Ten Hag neemt Maguire zijn aanvoerdersband af

Reacties

Harry Maguire moet zijn aanvoerdersband bij Manchester United inleveren. Erik ten Hag heeft de verdediger zondag verteld dat hij een andere captain gaat kiezen. 

Ten Hag neemt Maguire zijn aanvoerdersband af
© Pro Shots

Als een verrassing komt het nieuws natuurlijk niet. Maguire was in het afgelopen seizoen al geen basisspeler in de ploeg van Ten Hag. Manchester United is ook bereid om de Engels international, met een afkoopsom van 88 miljoen euro nog altijd de duurste verdediger van de wereld, deze zomer te verkopen. Zondag kwam naar buiten dat West Ham United Maguire wel wil hebben.

Op zijn social media laat Maguire weten dat hij niet langer de aanvoerder van United is. 'In een gesprek met de manager heeft hij me vandaag geïnformeerd dat hij voor een andere aanvoerder kiest', schrijft de mandekker. 'Hij heeft zijn redenen uitgelegd en hoewel ik persoonlijk extreem teleurgesteld ben, zal ik alles blijven geven op de momenten dat ik het United-shirt draag.'

Maguire bedankt de supporters voor de steun die hij heeft gekregen in de tijd dat hij aanvoerder was. 'Vanaf de eerste dag dat ik de rol op me nam, drieënhalf jaar geleden, is het een enorme eer geweest om Manchester United te leiden', stelt de stopper. 'Ik zal Ole Gunnar Solskjaer voor altijd dankbaar zijn dat hij me als eerste de verantwoordelijkheid heeft gegeven en ik wens degene die nu aanvoerder wordt alle succes. Hij zal mijn volledige steun hebben.'

De verwachting is dat Bruno Fernandes de nieuwe aanvoerder van Manchester United zal gaan worden. De Portugees droeg de aanvoerdersband vorig seizoen ook al vaak om zijn arm.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.