Ten Hag neemt het op voor Álvarez: 'Experts, kijk even mee'

Reacties

Erik ten Hag had donderdag na de overtuigende zege van Ajax op Young Boys lovende woorden over voor Edson Álvarez. De Mexicaan speelde een uitstekende wedstrijd in de Europa League, terwijl de trainer van de Amsterdammers voor het duel nog vragen kreeg over waarom hij Álvarez opstelde.

Ten Hag neemt het op voor Álvarez: 'Experts, kijk even mee'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
BSC Young Boys
BSC Young Boys

In gesprek met ESPN werden er vraagtekens gezet bij de voetballende kwaliteiten van Álvarez. Ten Hag was daar niet van gediend. 'Ik weet niet wat jullie willen, maar je kan niet alleen maar spelmakers in je team hebben. Hij is belangrijk omdat hij onze spelmakers beter laat spelen. Je moet daarin balans vinden.'

Ten Hag kreeg gelijk, want Álvarez speelde tegen Young Boys misschien wel zijn beste wedstrijd in dienst van Ajax. De middenvelder veroverde in de Johan Cruijff Arena liefst negentien keer de bal. Geen speler deed dat dit seizoen beter in een Champions League- of Europa League-wedstrijd. Ten Hag kwam na de wedstrijd nog terug op de rol van Álvarez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij maakt een mooie ontwikkeling door en zijn zelfvertrouwen neemt toe', sprak Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Hij is heel belangrijk. Voor de wedstrijd kreeg ik kritische vragen. Of zo'n speler wel op het veld hoort. Dan denk ik: dan heb je geen enkel respect. Dan zie ik hem de eerste bal van de wedstrijd meteen diep spelen en denk ik: experts, kijk even mee.'

Lees op VI PRO een uitgebreide analyse van de rol van Edson Álvarez tijdens Ajax-Young Boys:

Ajax dendert door, beste wedstrijd Álvarez in Ajax-tenue
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.