Ten Hag maar wat blij met luxe supersub Huntelaar

Reacties

Ajax had zaterdagavond zo'n avond waarop het lang duurde voordat de ban gebroken werd. Na afloop vertelt Erik ten Hag dat hij maar wat blij is dat hij dan Klaas Jan Huntelaar kan brengen.

Ten Hag maar wat blij met luxe supersub Huntelaar
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Ajax was in het thuisduel met FC Groningen de bovenliggende partij, maar had moeite om dat overwicht in kansen om te zetten. Ten Hag zag vanaf de bank hoe het in het laatste stadium steeds mis ging. En daarom bracht hij de 36-jarige goaltjesdief in de 58ste minuut. David Neres moest het veld ruimen.

De goal van Huntelaar was ook in statistisch opzicht niet verrassend. Huntelaar maakte sinds zijn terugkeer bij Ajax in 2017 zes goals in vijf Eredivisie-duels (251 minuten) met de noorderlingen. Tegen geen enkele club scoorde hij vaker. Door zijn goal kan Huntelaar nu bogen op vier doelpunten en twee assists. Een van die twee verzilverde voorzetten was de vrije trap die hij via de rug van Dusan Tadic binnenschoot tegen SC Heerenveen. De Serviër kreeg uiteindelijk die goal op zijn naam.

Huntelaar bracht extra energie. Uiteindelijk sloeg Ajax dus toch toe tegen tien man van Groningen. Voor Ten Hag was het niet verrassend dat Huntelaar de eindstand bepaalde. De Ajax-trainer beaamde dat Huntelaar gretigheid uitstraalde. 'Zo willen we dat inderdaad graag zien. Vandaag wilde de bal er op een of andere manier niet in. Dan kan het zo'n wedstrijd worden...', zo gaf Ten Hag bij FOX Sports toe gevreesd te hebben voor averij. 'Maar dan moet je er juist in blijven geloven. En daar is hij natuurlijk wel een voorbeeld in. Daar kunnen we ons aan optrekken.'

Tot slot ging de Ajax-trainer nog even in op de rode kaart van Django Warmerdam, die zijn tweede gele kaart kreeg voor tijdrekken. Eigenlijk wilde Ten Hag niet zeggen of hij dat terecht vond. 'Ik zou niet blij zijn als ik hen was, maar ik kijk niet naar Groningen. Ik kijk naar mijn eigen elftal. Ze hebben van begin af aan heel veel tijd gerekt. Dat is irritant; het is dan moeilijk het tempo in de wedstrijd te houden.'

Behalve de gretigheid van Huntelaar had Ten Hag meer goede dingen gezien in zijn ploeg. 'Groningen is een stugge ploeg en heeft het goed staan achterin. Desalniettemin hebben we heel veel kansen gecreëerd in de eerste helft', aldus Ten Hag, die dus alleen de afronding te wensen vond overlaten. En daar schoot Huntelaar hem dus weer te hulp. 

Blind kaartte tijdrekken Groningen aan bij Kuipers: 'Ze doen dit vaker'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.