'Ten Hag maakte United-lijdensweg compleet met opmerkelijke straf'

Reacties

Erik ten Hag schreef zichzelf twee zondagen op rij in de geschiedenisboeken van Manchester United. De manager won zijn eerste prijs met de club door Newcastle United te kloppen in de finale van de League Cup. Een week later was het weer raak, maar nu om redenen die Ten Hag allerminst zullen bevallen. De Haaksberger had een bijzondere straf voor zijn spelers.

'Ten Hag maakte United-lijdensweg compleet met opmerkelijke straf'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
7 - 0
Manchester United
Manchester United

Zondagavond, ongeveer half zeven Britse tijd. In de bezoekerskleedkamer van Manchester United komen geslagen mannen naar binnen geslenterd, beduusd van wat ze is overkomen. Ze hebben met 7-0 verloren van aartsrivaal Liverpool. Nog nooit verloor Manchester United een officiële wedstrijd met grotere cijfers. De manager was niet te spreken over de tactische discipline van zijn ploeg en wilde een daad stellen.

Volgens The Mirror dwong hij zijn selectie tot totale stilte terwijl het groot feest was aan de overkant van de nauwe catacomben van Anfield. 'Ten Hag liet zijn spelers aanhoren hoe de ploeg van Jürgen Klopp uit zijn dak ging, en vertelde dat ze dat als motivatie moesten gebruiken om nooit meer zo makkelijk te capituleren', aldus de tabloid, die ook weet hoe het verder ging.

'In een actie die deed denken aan de beroemde uitbarstingen van Sir Alex Ferguson, ging hij daarna los op zijn spelers.' Ten Hag zou hen hebben toegebeten dat ze geluk hadden dat ze met de spelersbus terug naar Manchester gingen, en niet met de supporters terug over snelweg M62 moesten rijden. Bij herhaling van een dergelijke blamage zouden de spelers bovendien een poosje naar Onder-21 worden gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.