Ten Hag lovend over Dolberg: 'Heeft zijn geweldige kwaliteiten laten zien'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag prijst zich gelukkig de ADO-horde te hebben genomen. Hij had complimenten voor Kasper Dolberg.

Ten Hag lovend over Dolberg: 'Heeft zijn geweldige kwaliteiten laten zien'

Ten Hag had vrijdag zijn kaarten over de invulling van de spitspositie tegen de borst gehouden. Twee dagen later kon de trainer constateren dat zijn keuze voor Dolberg als diepe spits het gewenste effect had. 'De uitwedstrijd tegen ADO is altijd een lastige klip. Daar zijn we overheen', stelde Ten Hag bij FOX Sports tevreden vast na de zege (1-5).

Dolberg, die de laatste weken Dusan Tadic als spits voor zich moest dulden, leverde zijn bijdrage aan het succes in Den Haag. De overtreding van Aaron Meijers op hem leverde een strafschop op (1-2), terwijl de Deen zelf tekende voor de 1-4. Ten Hag was dan ook te spreken over zijn spits.

'Hij staat er als eerste voor het scoren. Dat heeft hij dit seizoen tien keer gedaan. Dat zijn mooie cijfers, maar hij kan nog meer betekenen in het scoren, hij moet gretiger zijn', aldus de Ajax-trainer. 'In balvastheid kan hij nog groeien. Zeker tegen de fysiek sterke Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon kan hij meer zijn lichaam gebruiken. Hij is een heel sterke en atletische speler.'

Los van de kanttekeningen was Ten Hag vol lof over Dolberg. 'Hij is belangrijk in zijn rol als aanspeelpunt, maar hij kan ook tussen de linies komen. Dat hij ontegenzeggelijk geweldige kwaliteiten heeft, heeft hij vandaag weer laten zien.'

Met de ruime zege op zak ging Ten Hag zijn blik richten op Eindhoven, waar PSV en Feyenoord elkaar treffen. 'We gaan het met interesse volgen, ook omdat we woensdag tegen Feyenoord spelen. We gaan daarop focussen, we hebben wat recht te zetten', verwees de Ajax-trainer in de aanloop naar het bekerduel van woensdag naar de Eredivisie-nederlaag van zijn ploeg in De Kuip.

'Het kwaliteitsverschil werd na rust wel erg groot bij ADO - Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.