Ten Hag kan optie wegstrepen na contractnieuws uit Leicester

Reacties

Jamie Vardy gaat langer door bij Leicester City. De 35-jarige aanvaller is begonnen aan zijn elfde seizoen in dienst van de Engelse club en verlengde zijn contract zaterdag met een jaar. Vardy ligt nu tot medio 2024 vast.

Ten Hag kan optie wegstrepen na contractnieuws uit Leicester
© Pro Shots

Het verhaal van Vardy is inmiddels bekend. De spits kwam in 2012 over van Fleetwood Town, dat op het vijfde niveau van Engeland speelde, en haakte aan op het niveau van het Championship. Vardy promoveerde met Leicester naar de Premier League. De club werd vervolgens in 2016 tot ieders verbazing kampioen van Engeland.

Inmiddels gaat Vardy richting de vierhonderd wedstrijden voor Leicester. Hij scoorde al 164 keer voor de club. 'Het voelt geweldig om een nieuw contract te tekenen', zegt Vardy op de clubsite. 'Toen ik hoorde dat de club hiermee bezig was, wist ik dat ik ging tekenen. Het was een makkelijke beslissing.'

Vardy wordt in januari 36 jaar. De kans is groot dat hij zijn carrière afsluit bij Leicester. 'Ik ben hier lang genoeg om het gevoel te krijgen dat ik bij het meubilair hoor. Als je kijkt naar hoe de club wil voetballen en waar de club naartoe wil, dan zie ik een stijgende lijn. Ik wil daar graag deel van uitmaken. Mijn benen doen het nog prima, dus ik wil de club helpen waar ik kan.'

Manchester United
Eerder deze week werd Vardy nog gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Volgens The Athletic dacht de in paniek geraakte club aan de 35-jarige spits als extra optie in de aanval, maar door zijn naam kan nu dus definitief een streep. United hoopte te profiteren van het feit dat Vardy's contract na dit seizoen afloopt. Dat is vanaf zaterdag niet meer het geval.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.