Ten Hag kan leven met gelijkspel: 'Het stuur hebben én houden we in handen'

Ajax liet zondagmiddag twee punten liggen in de strijd om het landskampioenschap. Trainer Erik ten Hag kon leven met de puntendeling tegen AZ. '2-2 is uiteindelijk een goede uitslag.'

AZ
AZ
2 - 2
Ajax
Ajax

De koploper leek in het Afas Stadion op een nederlaag af te stevenen, maar Edson Álvarez zorgde in de slotfase voor de belangrijke gelijkmaker. 'Er zat ontzettend veel emotie in de wedstrijd', constateerde Ten Hag voor de camera van ESPN. 'Het was heel intens, van beide kanten. Een echte derby. Dan is 2-2 misschien ook wel een terechte uitslag.'

Door een doelpunt van Brian Brobbey kwam Ajax op slag van rust op voorsprong. In de tweede helft draaide AZ de boel om en dat hadden de spelers van Ajax volgens Ten Hag aan zichzelf te wijten. 'Ik miste de wil om vrij te lopen en elkaar opties te geven. In de tweede helft gingen we neutraal spelen in plaats van dicteren en domineren. Dan maak je de tegenstander sterker, daarom kwam ook de gelijkmaker en later de voorsprong.'

Doordekken
Bij de 2-1 van AZ liet invaller Steven Berghuis directe tegenstander Hakon Evjen uit zijn rug weglopen. De Noor kon vogelvrij inschieten. 'Dat we beter moeten verdedigen is duidelijk, zeker bij die tweede goal. Je moet blijven dekken, dat mag niet gebeuren. Dat begint al met die verre inworp. Dan is het gewoon blijven dekken en doordekken tot de situatie klaar is.'

Omdat Álvarez Ajax voor een nederlaag behoedde, liggen de Amsterdammers nog altijd op pole position voor de derde landstitel op rij. 'Uiteindelijk een goede uitslag. Het stuur hadden we in handen en hebben we nog steeds in handen. We moeten positief blijven, er geloof in hebben. Feyenoord - PSV zal zo in de bus wel opstaan, maar wij moeten ons richten op Heerenveen.'