Ten Hag is aan het bouwen bij Ajax: 'Om ons te meten met de top van Europa'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag schoof woensdagavond aan in Rome voor de persconferentie richting de returnwedstrijd tegen AS Roma. Over zijn eigen toekomst, de toekomst van Ajax en het tactisch koord waarop gebalanceerd moet worden.

Ten Hag is aan het bouwen bij Ajax: 'Om ons te meten met de top van Europa'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

AS Roma liet dit seizoen zien een goede counterploeg te zijn en Ajax is naar Italië gekomen met het feit dat er minimaal twee keer gescoord moet worden. 'We weten dat AS Roma kan counteren, maar die counters hebben we vorige week uitstekend verijdeld', vindt Ten Hag. 'Dat moet morgen op dezelfde manier gebeuren.'

Ten Hag denkt dat zijn elftal geleerd heeft van de vorige ontmoeting. 'Het team groeit van wedstrijd tot wedstrijd en we laten iedere wedstrijd zien dat we heel fris zijn. We vinden het heerlijk om elke drie dagen te spelen.' Het moordende schema van Ajax gaat nog wel even door. Na dit Europese duel wordt zondag de bekerfinale tegen Vitesse afgewerkt, vervolgens wordt er in de Eredivisie gespeeld tegen FC Utrecht (inhaalduel) en AZ (potentiële kampioenswedstrijd).

De vraagtekens in het elftal van Ten Hag zijn er vooral rondom de rechtsback. De trainer kan geen beroep doen op de geschorste Devyne Rensch. Tijdens het persmoment somde hij zijn opties op. 'We hebben Sean Klaiber en we kunnen schuiven met Jurriën Timber. Ook hebben we Quinten Timber meegenomen, die kan daar ook spelen.' Het is de vraag of Jurriën Timber uit het centrum wordt gehaald om als vleugelverdediger te fungeren. Perr Schuurs zou dan eventueel in het centrum komen te spelen, maar hoe fit is hij? 'Hij is er even uit geweest, maar we hebben straks een training. Dan wil ik zien hoe fit hij is', aldus Ten Hag.

Door de goede prestaties van Ajax onder Ten Hag wordt de trainer regelmatig genoemd bij andere clubs. Concreet is het nog niet geworden, maar er wordt aan hem getrokken. Ten Hag windt zich er niet over op. 'Ik ben bezig met Ajax en niet met andere ontwikkelingen. Ik heb nog een contract voor een jaar en heb het uitstekend naar mijn zin hier. We zijn een ploeg aan het bouwen die rijp is om te wedijveren met de grote ploegen van Europa.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.