Ten Hag herhaalt de reden waarom het volgens hem niet loopt bij United

Reacties

Manchester United leed zaterdagavond in zijn 28ste wedstrijd van dit seizoen zijn veertiende nederlaag en dus kreeg Erik ten Hag na afloop de vraag hoe hij de mensen van INEOS ervan denkt te kunnen overtuigen dat hij nog steeds de juiste man is voor de job op Old Trafford.

Ten Hag herhaalt de reden waarom het volgens hem niet loopt bij United
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
2 - 1
Manchester United
Manchester United

De Britse zakenman Sir Jim Ratcliffe kreeg vorige week 25 procent van het aandelenpakket van United in handen en heeft met zijn bedrijf INEOS de leiding gekregen over het sportieve gedeelte van de club. Dat betekent dat de mensen van INEOS beslissen over een eventueel ontslag van Ten Hag.

Na wéér een teleurstellend resultaat, een 2-1 nederlaag bij Nottingham Forest, is een ingreep helemaal niet zo ondenkbaar. 'Maar de mensen van INEOS kennen me en weten dat de resultaten zullen komen als we de selectie compleet hebben', reageerde Ten Hag. 'Vorig seizoen overpresteerden we, dit seizoen onderpresteren we. Het moet beter en ik moet dat proces leiden.'

Eerder had Ten Hag zich bij de BBC al verscholen achter de afwezigen bij zijn ploeg. 'We weten waarom het niet loopt', zei hij, niet voor het eerst, overigens. 'Geen enkel team kan omgaan met zo veel problemen en blessures als wij hebben gehad. We hadden het nog steeds beter moeten doen, we hebben genoeg diepte in onze groep, maar als je zo veel blessures hebt, is diepte niet voldoende.'

'We hopen dat veel spelers in het nieuwe jaar terug zullen keren', besloot Ten Hag. 'Zij zullen het team en de selectie versterken.' United heeft nu ruim een week vrij: de eerstvolgende wedstrijd is op maandag 8 januari, in het FA Cup-toernooi tegen Wigan Athletic.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74-55
+19
53
8
West Ham United
35
13
10
12
56-65
-9
49
9
Chelsea
33
13
9
11
63-59
+4
48
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.