Ten Hag hekelt Haaland-mania: 'Een belediging voor andere Dortmund-spelers'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag weet dat Erling Haaland een belangrijke speler is voor Borussia Dortmund, maar stoorde zich tijdens een persconferentie aan de vele vragen over de Noorse spits. Jurriën Timber vertelde 'ready' te zijn voor de ontmoeting met Haaland.

Ten Hag hekelt Haaland-mania: 'Een belediging voor andere Dortmund-spelers'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Haaland keerde afgelopen weekend terug bij Borussia Dortmund na een dijbeenblessure en is ook op tijd fit voor de wedstrijd tegen Ajax in de Champions League. De aanvaller staat dit seizoen na negen officiële duels op dertien doelpunten. 'Ik ben ready, ook voor het fenomeen', zei Timber op een vraag of hij klaar is voor de ontmoeting met Haaland.

'Ik hoef niet uit te leggen hoe goed Haaland is. Hij is een wereldspits', aldus de verdediger, die aangeeft dat er een collectief plan is om de aanvaller af te stoppen. 'We hebben het erover gehad hoe we hem slim kunnen verdedigen. Daar heb ik het ook met de trainer over gehad, maar dat bespreken we ook wanneer ik tegen andere spitsen speel.'

Ervaring 
Timber stond vorige maand met het Nederlands elftal tegenover Haaland bij het WK-kwalificatieduel met Noorwegen. 'Ik denk dat hij de beste spits is tegen wie ik tot nu toe heb gespeeld. Het wordt een mooie uitdaging. Ik heb toen al aardig kunnen kijken naar Virgil (van Dijk) en Stefan (De Vrij). Zij deden het toen aardig, maar het zegt genoeg dat hij nog steeds kansen creërde tegen hen', vertelde de verdediger, die bij Oranje rechtsback stond en bij Ajax tegen Dortmund zo goed als zeker centraal naast Lisandro Martínez staat.

Over de samenwerking met Martínez is Timber erg te spreken. 'De communicatie was in het begin lastig, maar dat gaat steeds beter. We spelen nu al langere tijd samen en weten wat we aan elkaar hebben. Die latino's kunnen ook aardig schreeuwen, dan weet je wel wat je moet doen', gaf Timber al lachend aan.

Belediging
Ook Ten Hag kreeg vragen over de ontmoeting met Haaland. De trainer van Ajax reageerde geagiteerd. 'We spelen niet tegen Erling Haaland, maar tegen Borussia Dortmund. Ik vind het een belediging voor die andere tien spelers hoe jullie over Dortmund spreken", zei Ten Hag tegen de aanwezige media. 'Borussia Dortmund heeft een uitstekend team met een goede spits. We hebben niet één specifieke speler die hem moet afstoppen. Dat moeten we als team doen. We hebben een plan uitgewerkt, het is nu aan de spelers om dat uit te voeren.'

'Geen enkele topploeg vindt het leuk om tegen Ajax te spelen'
UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.