Ten Hag heeft geduld nodig: aanwinst Højlund nog niet inzetbaar

Reacties

De kans is heel klein dat Rasmus Højlund al in actie komt in de eerste competitiewedstrijd van Manchester United. Dat heeft manager Erik ten Hag bevestigd, vooruitblikkend op het duel met Wolverhampton Wanderers van maandagavond.

Ten Hag heeft geduld nodig: aanwinst Højlund nog niet inzetbaar
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

De twintigjarige Deen is voor 75 miljoen euro overgekomen van Atalanta Bergamo. In zijn laatste weken in Italië liep de jonge spits een blessure op. In een interview bij Sky Sports werd Ten Hag gevraagd naar de ernst van die kwetsuur. 'Het is lastig te zeggen wanneer hij aansluit. Het gaat de goede kant op, we moeten het van dag tot dag bekijken.'

De wedstrijd tegen Wolves in de eerste speelronde komt zeer waarschijnlijk te vroeg voor Højlund. 'We verwachten niet dat hij zo snel al honderd procent fit is. We zullen dus even moeten wachten', aldus Ten Hag, die vijf dagen na dat duel met United op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur. Daarna wachten wedstrijden tegen Nottingham Forest (26 augustus) en Arsenal (3 september).

Het is nog maar de vraag of Scott McTominay en Harry Maguire bij die reeks wedstrijden nog deel uitmaken van de selectie van United. De twee worden hevig gelinkt aan een overstap naar West Ham United. Ten Hag gaat in principe alleen akkoord met een vertrek als alle posities dubbel bezet blijven, zo onderstreepte hij nog eens. 'Want je krijgt altijd te maken met blessures, schorsingen en vormdips. Ook vanuit tactisch oogpunt heb ik verschillende opties nodig. Ik ben blij met de huidige selectie. Als we met deze selectie het seizoen ingaan, dan is dat prima voor mij', zei de Nederlander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.