Ten Hag gunt Gorter Ajax-debuut in bekerduel met Excelsior Maassluis

Reacties

Jay Gorter debuteert donderdag onder de lat bij Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft voor het KNVB-bekerduel met de amateurs van Excelsior Maassluis voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor de 21-jarige doelman.

Ten Hag gunt Gorter Ajax-debuut in bekerduel met Excelsior Maassluis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
9 - 0
Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis

Gorter, die in de jeugd al vier seizoenen het keepershirt van Ajax droeg, kwam vorig jaar zomer over van Go Ahead Eagles en werkt zijn wedstrijden normaal gesproken af in Jong Ajax. In het eerste elftal moet Gorter normaal gesproken Remko Pasveer en Andre Onana voor zich dulden. Pasveer begint tegen Excelsior Maassluis op de bank, Onana is met Kameroen actief op de Afrika Cup.

Verder zijn er voor het eerst basisplaatsen voor Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen, die afgelopen zondag tegen FC Utrecht zijn debuut maakte voor de Amsterdammers. Ten Hag spaart grote namen als Dusan Tadic, Daley Blind en Steven Berghuis voor de topper tegen PSV. Davy Klaassen draagt de aanvoerdersband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.