Ten Hag gaat in op gemis Lisandro Martínez: 'Een tegenvaller, natuurlijk'

Reacties

Erik ten Hag erkent dat het een groot gemis is voor Manchester United dat Lisandro Martínez opnieuw niet beschikbaar is door een blessure. De 54-jarige Haaksbergenaar zette tijdens zijn perspraatje richting het Premier League-duel met Aston Villa uiteen hoe hij gaat proberen de afwezigheid van de Argentijnse verdediger op te vangen.

Ten Hag gaat in op gemis Lisandro Martínez: 'Een tegenvaller, natuurlijk'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Martínez maakte in januari zijn rentree na vier maanden afwezigheid door een voetblessure, maar viel afgelopen zondag tijdens het thuisduel met West Ham United opnieuw uit. Dit keer houdt een knieblessure hem zo'n acht weken aan de kant. Dat terwijl ook linksback Tyrell Malacia en middenvelder Mason Mount nog altijd niet hersteld zijn van hun blessures en ook rechtsback Aaron Wan-Bissaka een terugslag heeft gekregen.

Dat Martínez nu opnieuw lang aan de kant staat, was donderdagmiddag echter het voornaamste onderwerp van gesprek. 'Natuurlijk is het een tegenvaller, Licha was pas net terug', erkende Ten Hag. 'Je ziet wat hij bijdraagt aan het team als hij weer meedoet. Los van zijn technische kwaliteiten, is hij ook met zijn mentaliteit van waarde voor het team. Dit is een grote tegenvaller voor Licha', aldus de trainer over de ex-Ajacied.

Ten Hag is er echter van overtuigd dat Martínez opnieuw sterker zal terugkeren. 'Hij is erg teleurgesteld, maar hij is een strijder. Hij zal sterker terugkeren. We denken dat hij voor het einde van het seizoen nog zijn rentree kan maken.' Met onder anderen Harry Maguire en Raphaël Varane denkt Ten Hag adequate vervangers te hebben. Ook linksback Luke Shaw kan goed uit de voeten op de positie links centraal achterin.

'We hebben genoeg opties', reageerde Ten Hag. 'We hebben goede centrale verdedigers in onze selectie. Luke kan er ook spelen, dus ik vertrouw erop dat we door kunnen gaan met ons proces. De andere spelers die op die positie kunnen spelen, zijn ook goede spelers en halen een hoog niveau. Het is nu aan hen om het te laten zien. Ik zie onze spelers in de achterhoede steeds betere beslissingen maken, ze worden beter in de opbouw.'

Finale
Met Aston Villa treft United zondag een geduchte tegenstander, al verloor de ploeg van manager Unai Emery woensdag nog van Chelsea in het FA Cup-toernooi en eind januari van Newcastle United in de Premier League. 'Elke wedstrijd is nu een finale. Het team heeft zich onder Emery erg goed ontwikkeld, de spelers weten wat ze moeten doen en werken met elkaar samen. Ze zijn een echt team met wapens, we zullen top moeten zijn.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67-52
+15
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.