Ten Hag en Rashford eensgezind na vragen over titelkansen United

Reacties

Manchester United lijkt zich steeds serieuzer te mengen in de titelrace in de Premier League. Door de klinkende 3-0 zege op Leicester City naderen The Red Devils rivaal Manchester City tot op drie punten.

Ten Hag en Rashford eensgezind na vragen over titelkansen United
© Viaplay
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Arsenal en Manchester City morsen de laatste tijd punten en dus komt United steeds dichterbij. Zondag won de ploeg van Ten Hag zonder belangrijke krachten als Raphaël Varane, Christian Eriksen en Casemiro overtuigend van Leicester. De bezoekers begonnen sterker en maakten het United lastig in de eerste helft. Na rust was de formatie van Ten Hag echter vele malen sterker.

'Leicester is een geweldig team, ze maakten het heel zwaar voor ons', reageerde Ten Hag achteraf bij de BBC. 'Maar dat kwam ook door ons. We volgden onze spelprincipes niet goed op, dan word je gestraft. We hadden het aan David de Gea te danken dat we geen tegengoal kregen. We waren niet goed gedisciplineerd, dat is niet goed', vond de manager.

'Dat heb ik de ploeg laten weten in de rust. In de tweede helft ging het beter bij ons allemaal, Bruno Fernandes speelde een magnifieke wedstrijd. Het team brengt Marcus Rashford in de goede posities, maar vooral Bruno deed dat geweldig. Als iedereen onze spelprincipes volgt, kunnen we heel goed spelen. Dat zag je in de tweede helft', aldus Ten Hag.

Titelrace
De Nederlander werd daarna gevraagd of United zich nu gaat mengen in de titelrace. 'Daar denken we nu niet over na', antwoordde Ten Hag. 'Wij denken na over morgen. We moeten een betere versie van onszelf worden. Daar werken we voor. We zitten pas in februari, we kijken niet te ver vooruit', verzekerde Ten Hag.

Man in vorm Rashford sprak woorden van gelijke strekking. 'Het is nog vroeg in het seizoen. We strijden op veel fronten en er komen deze week nog twee enorme belangrijke wedstrijden aan', verwees hij naar de return tegen Barcelona in de Europa League en de League Cup-finale tegen Newcastle United van komend weekeinde.

En de titelrace? 'We staan er nu heel dichtbij, maar beide teams boven ons zijn heel sterk en spelen goed voetbal. Wij moeten gewoon op onszelf focussen. We moeten het zo goed mogelijk doen en de punten blijven verzamelen', reageerde Rashford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.