Ten Hag: 'De ploeg was niet klaar om te spelen'

Reacties

Erik ten Hag neemt het zichzelf kwalijk dat Ajax niet zijn topniveau heeft gehaald tegen FC Twente. De conclusie van de coach is duidelijk na de 1-2 nederlaag zaterdagavond: 'Dit was in zijn algemeenheid een heel slechte prestatie'.

Ten Hag: 'De ploeg was niet klaar om te spelen'
© Pro Shots

Ten Hag ergerde zich tijdens de wedstrijd aan het te slordige spel en probeerde in de 55ste minuut nog voor de ommekeer te zorgen met een driedubbele wissel. Dat lukte niet. 'Dit was een slechte prestatie, we hebben slecht gevoetbald. Dan win je de wedstrijd niet tegen een tegenstander die heel goed is in de omschakeling. Twente heeft dat goed uitgebuit', begon Ten Hag het interview bij FOX Sports.

De Ajax-coach ging daarna verder over wat er mankeerde in balbezit: 'Wij spelen slecht en inderdaad waar we normaal goed in zijn, daarin waren we nu slecht. De opbouw bijvoorbeeld. We waren ook heel slecht in de restverdediging. Er werd heel slecht positie gekozen, aan de contrakant stonden we vaak veel te breed.'

Neemt de trainer zichzelf iets kwalijk na het zo povere optreden een halve week voor de doorslaggevende wedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de Champions League? Ten Hag: 'Dit was in zijn algemeenheid een heel slechte prestatie. De ploeg was niet klaar om te spelen en dat is altijd de verantwoordelijkheid van de trainer. Ik heb van te voren aangegeven waar de ruimtes liggen, die lagen in de rug van hun vleugelspitsen. Dat moet je benutten en dat hebben we veel te weinig gedaan. Ik trek het mezelf altijd aan als we verliezen.'

Ten Hag heeft nog een halve week om zijn ploeg voor te bereiden op de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Woensdag moet in eigen huis gewonnen worden van Atalanta Bergamo om zo plaatsing voor de knock-outfase af te dwingen. Eerst moet Ajax afwachten welke concurrenten in de Eredivisie profiteren van de tweede competitienederlaag van het seizoen van de Amsterdammers.

Ajax Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.