Ten Hag blij met 'heel goed' Ajax: 'We hebben de tegenstander overklast'

Erik ten Hag was een tevreden man na de 5-0 overwinning van Ajax op Willem II. De trainer vond dat zijn ploeg de tegenstander uit Tilburg geen enkele kans gaf, wat wederom resulteerde in een wedstrijd zonder tegengoals.

Ajax
Ajax
5 - 0
Willem II
Willem II

Ajax leidde al na 23 minuten met 3-0 tegen Willem II, dat in de openingsfase geen schijn van kans had in de Johan Cruijff Arena. 'De spelers zijn de wedstrijd heel goed ingegaan, met veel dynamiek, hoog tempo en beweging. Dan zie je dat je heel veel kansen creëert en op voorsprong komt', blikte Ten Hag donderdagavond na de wedstrijd terug tijdens zijn persconferentie. 'Het spel in de eerste 35 minuten bekoorde me zeer, dat was prima.'

'De tweede helft ging Willem II nog verder terug en bouwden ze het helemaal dicht', vervolgde Ten Hag zijn verhaal over de wedstrijd. 'Dan is het de uitdaging dat je tegen zo'n verdediging toch de ruimtes vindt. Zij probeerden er daarna uit te komen, maar ze hebben de hele wedstrijd geen schot op goal gehad, dat laat wel zien hoe goed Ajax heeft gespeeld. We hebben de tegenstander overklast en geen schijn van kans gegeven.'

Twee tegengoals
En dus staat Ajax nog altijd op slechts twee tegengoals. Ten Hag legde uit hoe zijn ploeg dat voor elkaar krijgt. 'Wij verdedigen met deze ploeg altijd met elf. En we zijn goed aan de bal. Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren. En wij zijn gedisciplineerd in de verdedigende taken en in de samenwerking. Dan is het voor de tegenstander lastig om kansen te creëren. En komen ze in de buurt, dan hebben we nog bewakers van het fort.'

De nul houden begint voor Ajax een doel op zich te worden. 'Dat begint wel te leven, ja. En zo hoort het ook te zijn. Die gedrevenheid zat er van begin af aan al in, maar is gesterkt doordat je vaker en vaker op de nul speelt. Dat geeft ook vertrouwen, want je weet dat het ontzettend lastig wordt voor de tegenstander als je een keer scoort', besloot de trainer van Ajax, dat zich nu kan voorbereiden op het Champions League-duel met Sporting.