Ajax heeft donderdagavond aan het doelsaldo gewerkt in de Eredivisie. De Amsterdammers waren in eigen huis veel te sterk voor Willem II.

Ajax
5 - 0
Willem II
Willem II

Kersverse vader Steven Berghuis begon op de bank in de Johan Cruijff Arena. Davy Klaassen nam zijn plaats over, terwijl ook Antony en Sébastien Haller terugkeerden in de basiself. Klaassen was al vroeg dicht bij een doelpunt, maar hij kreeg zijn hoofd net niet tegen een indraaiende voorzet van Antony.

Daarna ging het alsnog snel. Antony krulde de bal na een kwartier van een meter of twintig fraai in de verre hoek: 1-0. Lisandro Martínez scoorde uit een afgeslagen corner, waarna Antony er op aangeven van Haller in de 23ste minuut al 3-0 van maakte.

Haller liet nog binnen het half uur ook al de 4-0 aantekenen, maar zijn doelpunt werd na een lange VAR-check geannuleerd wegens buitenspel. Na die break wist Willem II de sluizen in ieder geval tot de rust dicht te houden.

Ten Hag gebruikte de riante voorsprong in de tweede helft om Noussair Mazraoui, Antony, Haller en Jurriën Timber wat rust te geven. Ook zonder dat viertal bleef Ajax scoren. Klaassen kopte de 4-0 binnen, waarna invaller Danilo zijn tweede Eredivisie-treffer van het seizoen binnentikte.

Ajax won zo voor de zesde keer dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd met 5-0. De ploeg van Ten Hag wist afgelopen maand een aantal keer moeilijk te scoren, maar heeft evengoed een eclatant doelsaldo van 48-2.